Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ja suplje price,nisu oruzane snage napravljene nikakvim dogovorom nego su nametnute od strane one ublehe Esdauna.I na kraju krajeva da zakuva raspale bi se odmah po tri sava,tako da su one apsolutno besmislene.
tri puka, svaki baštini tradiciju postrojbi iz kojih je potekao, danas čine zajedničke oružane snage i to funkcionira koliko toliko, preslikati to i na samu bih i ona će tada funkcionirati, koliko - toliko...
jedino i mogu praviti ove cirkuse za ozbiljnije stvari su nesposobni totalno npr. vremenske nepogode
Prica za malu djecu.Ako i postoje zajednicke oruzane snage to je samo prividno jer ova druga dva su samo balans ciste spijunaze ako sutra ponovo dodje do sukoba .
zasluzne borce u penziju a cetnike u foteljeee ccc *** te sda
NjV izrazio veliko zadovoljstvo što su glavni kriminalci odgovorni za krvavi raspad Jugoslavije na terenu, kao i njihove resursa vječno gladne korporacije, nakon 2-decenijskog iscrpljivanja naroda konačno istjerani iz rupa; pozvao lidere slobodnog svijeta Obamu i Merkel da zadaju odlučujući udarac globalno omraženom Shellu kao i najvećem proizvođaču oružja na svijetu Samsungu (nosači aviona, podmornice, ratna avijacija, rakete, teška artiljerija, tenkovi...) tj. korporacijama koje su umaštale da su države a njihovi vlasnici odnosno rukovodioci apsolutistički kraljevi; predložio Obami da bez odlaganja protiv Shella (u vlasništvu anglo-holandskog krupnog kapitala), te Samsunga i dr. savremenih kolonizatora (nekad robovlasnika) podigne optužnicu za višestruki genocid u bivšoj Jugoslaviji; pozvao Obamu da bez odlaganja vojnom intervencijom neutrališe ove korporacije i njihove: oružane instalacije, paramiliciju, medije i političare http://is.gd/sW9lTx
NjV šokiran BLIC-KRIGOM U ZAVRŠNICI RASTURANJA BOSNE - odlukom komunista (satanističke sekte - prisjetimo se masovnih ubica: Staljina, Tita, Čaušeskua i dr.), a koji su sedmicu nakon imenovanja građevinca(!) na čelo Zavoda za hidrometeorologiju (u slobodnim zemljama: geofiziku), danas uz asistenciju SDA dali koncesiju za naftu i plin (jer mi "ne znamo") anglo-holandskom kolonijalnom ološu - korporaciji Shell omraženoj u svijetu jer donosi nesreće i užase npr. Nigeriji; šokiran što će se lažna istraživanja obavljati u planinskom(!) području u tektonski najaktivnijim(!) zonama, izazivajući prirodne katastrofe od kojih će nas NATO "spašavati"; dok prodaju bajke (Zavnobiha; a SDA o "repki") danas je banda zadala još jedan udarac Bosni: stavljanjem DRŽAVNIH institucija kulture na entitetski budžet, tj. ono sa muzejima je bila PREDSTAVA! Vatikan je prije početka razvaljivanja JU, u krvi našao kome će izrentati i "našu" polovinu Bosne: krvožednim Holanđanima i Englezima! http://is.gd/sW9lTx
ovo je smiješno. oružane snage u bosni ni ne postoje. kao ni u hrvatskoj ni srbiji. smiješno je govoriti o oružanim snagama, bolje je reći oružani jad, a ne snaga. upravo to je i bio cilj bankarskih zapadnih fašista, potpuno ekonomski uništiti ovaj prostor, a kad narodu i državi oduzmete vojsku onda je on lagan materijal za potkusurivanje.
Nravno da jesu kad Amerika silom natjera da se formiraju za potrebe NATO-a. Da je trebali da se formiraju 2008 godine recimo, umjesto 2005, tada bi Milorad Dodik odletio s vlasti, ko od sale, jer bi blokirao formiranje. Jedinstvene OSBIH interes su NATO-a, pa su zato potrebne i formirane su krajem 2005 godine. Par mjeseci poslije, u aprilu 2006 godine, Dodik i Silajdzic su oborili Aprilski paket i jedinstvenu policiju. Ja sam ocekivao tada, da ce Ashdown reagovati i smijeniti obojicu. Ali to se nije desilo, Ashdown je otisao, dosao nesposobni Schilling, a to dokazuje da jedinstvena policija nije prioritet medjunarodne zajednice, jer ona nije vazna u procesu ukljucenja u NATO. Postupak unitarizacije u BiH od 1996 do danas, pokazao se dosta uspjesnim. Npr imali smo 1996 3 valute, sad imamo jednu i to KM, i KM je stvarno odlicna valuta bez inflacije. Jedne registarske tablice, jedne OSBIH, jedan pasos, zastavu, himnu itd. Treba medjunarodna zajednica nastaviti na unitarizaciji BiH.
Nije to unitarizacija, vec davanje drzavi osnovnih ovlasti tj. nadleznosti. Pojam unitarizacija se zloupotrbljava i zastrasuje jedan dio stanovnika BiH na laznoj osnovi. Drzava treba biti servis svojim gradjanima, a da bi to bila treba minimum ovlasti da bi normalno funkcionisala i na kraju pruzila garancije i bezbjednost stranom kapitalu i ulaganjima.