Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa, ovaj je poziv već bio obnarodovan ima tome možda i svih 6 mjeseci. Prethodna akcija za vrijeme ministra Silajdžić Samira je propao, a vajni ministar izjavio za Nezavisne novine kako su ga \'\'izradile\'\' banke i nisu podržale ovu akciju rješavanja stambenih problema mladih i obrazovanih. Prema tome, ovo je samo predizborna šuplja i ova akcija će propasti jer kako se vidi, ima samo 30 aplikanata. Vlada i ministar Lukić - GO HOME!
Kakve su ovo informacije bez kontakata i bez linka na javni poziv? Od ovih stanova izgleda da ce ponovo najmanje koristi imati mladi.
Uslovi su da platite cijeli iznos stana u kesu, (sto vecina mladih ima!!!), ili 30% ucesce. tj. ako uzimas stan od recimo 56 kvadrata, puta 1.800 KM sa uracunatim PDV-om, to vam izadje oko 100.800,00 KM, eh od toga trebate dati 30.000,00KM u kesu, a ostalo naci banku da vam da kredit od 70,000,00. Eh da bi dobili takav kredit, trebate staviti neki stan po hipotekom, a banka ne prihvaca da stavite taj kupljeni stan pod hipotekom. Nego nadjite neko lud da vam da stan po hipotekom. A da ne spomenem jos 2 ziranta i hrpu papirologije. Znam jednog koji je aplicirao i platio jedan stan, s tim da on i njegovi imaju vec 3 stana, a taj je uzeo kako bi ga iznamljivao i vrtio pare i biznis. To je cijela poenta o stanovima za mlade. Velim vam ja, za nas je ostalo da se molimo za vizne olaksice!!!
....kazao je Lukić iznoseći otežavajuće okolnosti u njenom radu prije svega u smislu VELIKOG BROJA PODNESENIH ZAHTJEVA, TE MALOG BROJA UPOSLENIH. -Ha, ha, ha, ha, .....Čim je ministar nesposoban vadi se na prevelik obim poslova i mali broj radnika,.....Ministre, ba, halo,...Predaj dužnost sposobnijem,...Makni se - zaklanjaš nam sunce!
@Amidža, Kamo sreće da \'\'NEMORAM\'\' \'\'bistriti politiku\'\', nego da imam svoje radno mjesto i da radim za, recimo, 1000KM. PONAVLJAM, MINISTAR LUKIĆ JE UBLEHAŠ. OPREZ SA PODNOŠENJEM ZAHTJEVA ZA STANOVE!
@Koma jeli se to osjecas prozvanim!!!. Ne zavidim ti na tvoju pamet. Mladi sa primanjem od 1200 do 1500 KM ne mogu rjesiti svoje stambeno pitanje. Ali posto tebi tata rjesava to pitanje, zato nemoj se ni javljati. a nije ni mjesto da se tu raspravljamo, da iole imas pojma o cemu pricam, nebi se javio od stida.
@ja: ne kontam, sta treba.. da ti poklone stan?
U javnom pozivu za Stambeno zbrinjavanje mladih, fali stavka da ne apliciraju mladi koji su im roditelji kokuzi. Ili trebali su (ministri) usvojiti naziv za ovaj projekat, Obezbjedimo svoje sinove i sinove nasih imucnih prijatelja. Za ostale nudimo vizne olaksice!!!
@Vlasnik, a jesi li mozda cuo za trpni glagol?! Ne cini pismena covjeka samo poznavanje radnih glagola, ima i drugih. BTW kad je vec tako idi i radi, nemoramo mi trpiti tvoju nepismenost.
O kakvom se ubehašu ministru radi doznao sam iz obraćanja u vezi sa nekim problemima sa upraviteljem. Poslao mi je polupismenu informaciju (Informacija, dostavlja se! - Dostavlja sama sebe?!) bez pečata i bez njegovog potpisa, a sa njegovim imenom. Trostruki oprez ukoliko podnesete zahtjev za neki od ovih stanova!