{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jasmin Bučo najbliži premijerskoj poziciji u Vladi Kantona Sarajevo

30.1.2015. u 18:07
6
44
Jasmin Bučo najbliži premijerskoj poziciji u Vladi Kantona Sarajevo
6
Jasmin Bučo najbliži premijerskoj poziciji u Vladi Kantona Sarajevo
Jasmin Bučo
Danas je istekao rok do kada su općinske organizacije SDA sa područja Kantona Sarajevo mogle dostaviti svoje prijedloge za mandatara Vlade KS. Najveći broj kandidatura ispred općinskih organizacija SDA je dobio Jasmin Bučo, saznaje portal Klix.ba.
Na ovu poziciju u konkurenciji su bili Elemedin Dino Konaković, šef Kluba zastupnika SDA u Skupštini KS, Bakir Karahasanović, bivši direktor Međunarodnog aerodroma Sarajevo kao i još nekoliko imena među kojima su Šerif Isović, Adem Zolj i Huso Ćesor.

KO SDA Sarajevo konačnu odluku o mandataru Vlade KS donijeti u narednoj sedmici.

Jasmin Bučo je rođen 1979. godine u Čajniču. Nakon magisterija na odsjeku građevine na INSA Grande Ecole u Lyonu u Francuskoj, postdiplomski studij je završio na Univerzitetu Herriot-Watt u Edinburgu u Velikoj Britaniji, a doktorirao je 2007 godine iz oblasti građevine, na INSA Lyon u Francuskoj.

Radio je kao građevinski inžinjer u grupaciji Bouygues Construction, kao građevinski ekspert za infrastrukturu u kompaniji RTE EDF (i.e. Elektroprenos) u Francuskoj, u Federalnom ministarstvu prostornog uređenja, a od 2011. godine obnaša funkciju Izvršnog direktora za projektovanje i građenje u JP Autoceste FBiH

Oženjen je i otac dvoje djece. Tečno govori engleski i francuski jezik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: