BiH
106

SDA u ponedjeljak imenuje Muharema Šabića za mandatara Vlade KS?

Piše: E. G.
Muharem Šabić
Muharem Šabić
U Stranci demokratske akcije u Sarajevu se još uvijek ne mogu dogovoriti koga će predložiti za mandatara nove Vlade Kantona Sarajevo. Nakon što su u prvi plan isplivala dva imena među kojim se trebalo birati, sada je ipak u igri i treće.

Kako je već poznato, u Kantonalnom odboru SDA Sarajevo, odnosno u organima stranke, tačnije Izvršnom odboru, se trebalo odlučivati između Jasmina Buče i Elmedina Konakovića, pri čemu je Bučo, kako nam je ranije potvrđeno u toj stranci, imao šest glasova ili glas više od Konakovića.

U međuvremenu se ponovo "u igru" vratio i treći kandidat na kojem insistira SDA Novi Grad Sarajevo, saznaje Klix.ba u toj stranci.

U ogranku SDA u Novom Gradu insistiraju da se za mandatara predloži doc. dr. Muharem Šabić, predavač nekoliko predmeta na Fakultetu za saobraćaj i komunikacije na Univerzitetu u Sarajevu. Šabić je inače i tehnički direktor kompanije BH Airlines. Njegovo ime je i ranije spominjano u kontekstu funkcije kantonalnog premijera, ali sada Novi Grad ponovo insistira da upravo on bude prvi čovjek KS.

Šabić je ranije, tačnije 2012. godine, bio jedan od kandidata za ministra saobraćaja u Kantonu Sarajevo, ali tu funkciju nije obavljao.

Da li će Šabić biti imenovan za mandatara Vlade Kantona Sarajevo, znat će se u ponedjeljak.