Komentari (57)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
"Poznato je da se u javnom sektoru zapošljavaju cijele porodice i određuju plaće kako je kome ćeif. A to mogu upravo na ovakav način omogućavajući monopol takvim firmama, za što nam je najbolji primjer GRAS. Na taj način oni imaju nerealno velike plaće koje nisu zasnovane na stvarnoj zaradi kao što je to u privredi, gdje su plaće radnicima po 400-500 KM" Ko to još ne zna? Pa u ovoj državi vlada apsolutno bezakonje. Ovdje zakon ne poštuju ni zakonodavci, ovdje gamad koja se bilo šta pita ne HAJE za javno dobro. Financijske injekcije se daju ljudima koji su se već nakrali, ljudima koji nemaju se oduzima i ono malo, ostavi im se zadnji zalogaj, da jadni ne izdahnu... Ukrade se 600.000 KM iz Hypo banke, pare se "vrate", a zatim se ode na BOLOVANJE, kao neuračunljiva osoba... I to sve GLATKO prolazi. Zašto, jer NAS očigledno NIJE briga? Što nas ne bi nastavili udariti, kad ne uzvraćamo? Uskoro slijedi NOCKOUT. Fuj, kakva pogan nas vodi!
Nije "Fuj, kakva pogan nas vodi!"....nego Fuj kakva smo gamad !
Probni balon da se vidi reakcija. Taj zakon pada po hiljadu osnova. Još jedna glupost i Nikšića i njegove ekipe iz SDP-a. Sda će ih pojesti za užinu.
izgleda da je ovima u i oko pošte što prodaju radna mjesta nestalo robe.
Pitas li se ti za gluposti koje su se desile u toku 17 godina vladavine SDA i stranackih tajkuna koji su postali bogatiji po Boga pitaj koliko miliona i to sve u ime Boga i Bosnjaka! Izgleda da se nisi zapitao, izgleda da ti mozak samo sluzi da pluta u onoj mozdanoj tekucini jer vidi se da ne mislis svojom glavom. Koliko treba da ti nesto iz guzice u glavu dodje!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
svugdje u svijetu pošta ima rezervisane usluge tj pošiljke do 20gr. kao sto sada svi mogu proizvoditi struju ali je elektroprenos jedino moze prenositi a isti je u vlasnistvu države drugo zapad ovdje prosipa suplju a u svojim zemljama su im elektroprivrede , naftni terminali i sve sto je neophodno za funkcionisanje normalne drzave dobrano pod skutom države
Klixovci, da pojednostavm jer je sam clanak totalno nerazumljiv. BIH je preuzela obaveze da harmonizira propise i zakone sa EU. Ovaj zakon ne samo da to ne radi vec ide u suprotnom pravcu. Ali i to da stavimo na stranu. U prvom clanu prijedloga zakona na federalnom nivou kaze da je zakon uskladjem sa drzavnim Zakonom. U drugom i svim ostalim clanovima je dijametrlano suprotan od drzavnog Zakona na koji se poziva i sa kojim se mora harmonizirati. Dakle trebalo je samo procitati drzavni Zakon koji je regulisao trziste postanskih usluga preko regulatorne agencije procesom licenciranja. Problem je sto nepismeni savjetnici predlazu ovakve nebulozne Zakone i jos gori parlamentarci dizu ruke i ako nemaju pojma o cemu se radi. Bitno je da je iz njihove stranke....Prave Zakon koji je u suprotnosti sa drzavnim Zakonom i sa preporukama EU. Umjesto da harmoniziraju i liberaliziraju prave cirkus.
-Nepotizam je ušao u naše pošte? -Ko je uš'o?
Taj zakon vec postoji ali nikad se nije postovao.Raspitajte se prije tvrdnji da je monopol u pitanju.To sto su nam preduzeca do sad bila stranacka i neko je na osnovu toga zaposljavao svoje rodjake to je druga stvar.U svim drzavama ima zakonom regulisano sta i ko radi pa zasto ne i kod nas.
Nedajte se,POSTBANKU su vam ti isti prodali kako bi vas ugusili sada,da ste banku spasili i vi bi sigurno stajali mnogo sigurnije al nazalost sve zivo ruse i gaze.
"To je već nonsens...'' OTKUD pravo ovim KVAZI novinarima/urednicima da SKRNAVE i potiskuju B/H/S jezik? Kakav ''nonsens''... (BESMISLICA, glupost) Misle da su u TRENDU...?...
Ma jednostavno,ko je ovdje u talu,odnosno ko će uzeti ovu lovu.
Cudno bi mi bilo da donesu kakav zakon o tome kako zaposliti ljude, a da konkurs nije vec nastiman unaprijed. Samo ukradi od onog ko najmanje ima, a u ovo malo drzavnih firmi sve rodbina zaposlena od 1 do 101 koljena, al' tako je kad samo gledamo stoku sta radi.
KOLIKO VAS VATIKAN MRZI DA VAM JE NADJENUO I TA SMIJESNA IMENA PO KOJIMA VAS I DANAS UTORAVA: SRBI = latinski, serf = roblje HRVATI = croatini = kreteni BOSNA = bosnae = pravi volovi, goveda BOŠNJACI = turski, bosh+nyak = bijednik, iz tur. bos+nya = ničija zemlja " K L I X " nije misterija već igra riječi od C ( a t o ) L I C S ), a moderiraju ga katolička mladež i popovi koji "civiliziraju glupe Bosance sa 100000-ada unosa. U tom spec. ratu cenzurisan je web bosanske dinastije: http://is.gd/sW9lTx
Nabijem i tebe i ovaj komentar na svakom **benom postu. Sta me boli k**ac!!!! Hajd jednom hajd dvaput hajd tri puta pa dokle vise bogalju jedan dosadni!!!!!!!!!!!!!
Jadni gradjani,pa dokle ce ovo ici,svakim danom situacija sve teza,meni je zao ljudi koji ce ostati bez posla,i ovako smo jadni i bjedni i borimo se za golu egzistenciju.
MAMU IM MONOPOLISTICKU ODE OVA DRZAVA U TRI...
Banda politicka sa Niksićem običnim bećarem iz Konjica i SDP-om na celu! Gori su od SDA i SBiH-a zajedno..
Nadati se da ovakvi zakoni koji umjesto da stvaraju povoljnije ozračje u državi prevashodno za otvaranje novih radnih mjesta i upošljavanje što većeg broja ljudi, te popravljanje katastrofalnog stanja u gospodarstvu uistinu ne bi smjeli proći proći...
pa ovi koji će izgubiti posao u javnom preduzeću, mogu da se zaposle kao poštari hhhhh
...Kliksovci kada pišete ovakve članke trebali bi znati da na prostoru FBiH ima još jedna državna pošta HP Mostar...znači ne bi baš bio monopol nego DUOPOL!