Komentari (89)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Komentari koji raspiruju međunacionalnu mržnju prolaze bez cenzure dok komentari koji u negativinom kontekstu govore o bankama, vješto se prikrivaju, brišu i isključuju.Istina o bankama se ne smije širiti.....banke od ljudi prave robove.
E to ti je prijatelju nas klix, jebodrom za nacionaliste, soviniste i ostali sljam
Brana, Turbine, rotori, statori i eko sistem jednostavno ne idu zajedno. Jablanicko jezero je jezero nastalo ljudskom rukom i ONO SE PORIBLJAVA, ne postoje tu nikakve autohtone sorte ribe i sl. Eko sistem tog podrucija je unisten 1953e kada je izgradjena brana i sve potopljeno. Mediji samo digli prasinu oko nicega nebi li naveli ljude da se svadjaju i pljuju kako bi oni pobrali profit od brojnih pregleda i klikova, to je sve.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Sta se ovdje trazi: Ja mislim da se ovo jezero pravilo da bi se proizvela struja. Dali se ovo jezero pravilo da bi se proizvela riba?
Upravo tako. Brana, Turbine, rotori, statori i eko sistem jednostavno ne idu zajedno. Jablanicko jezero je jezero nastalo ljudskom rukom i ONO SE PORIBLJAVA, ne postoje tu nikakve autohtone sorte ribe i sl. Eko sistem tog podrucija je unisten 1953e kada je izgradjena brana i sve potopljeno. Mediji samo digli prasinu oko nicega nebi li naveli ljude da se svadjaju i pljuju kako bi oni pobrali profit od brojnih pregleda i klikova, to je sve.
@jokashmokash Postojale su autohtone sorte koje su inace zivjele u rijeci i potocima uzvodno. Onda su lokalni ribari "poribili" jezero Kalifornijskom Pastrmkom i saranom - koji su te autohtone sorte pojeli.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Slika 6 piramida u Jablanici :P
Nadam se da su stigli izmjestiti one mezarove. U koliko nisu to uradili, nemamo se ko narod cemu dobrom nadati.
Sto ne pricate koliko mreze bacite kroz godinu, iako je zabranjena...
Ne serite kliksovci Jezero je prazno od prije nove godine
Mogla se iz ovoga izvući korist da je neko povadio one stećke i premjestio nekropolu negdje drugo. Al' nismo mi za toga, mi smo za Mariju Šerifović
Treba imati u vidu da je mart najkišovitiji mjesec u godini i da se upravo iz tog razloga akumulacija isprazni kako bi se amortizirale moguće obilne padavine. Naravno da se jezero nikada ne isprazni do kraja, postoje odredjeni kriteriji i pravila kako se to radi. Sad ako EP pod pritiskom javnosti ili iz inata (što nije isključeno) do kraja napuni akumulaciju, može se desiti da opet Mostar zadesi polava. Onda će ovi iz EP svaliti krivicu na ribarska udruženja :)
Normalno je da se jezero puni za 7 dana (iako turbine i dalje rade i proizvode struju) a nije normalno da se isprazni za mjesec dana? Sta su oni imali iz matematike? Muzicko? Pa da je u pitanju samo staviti cep u branu trebalo bi isto vremena da se jezero napuni koliko je trebalo da se isprazni. Kad vamo, brana radi a jezero se puni. Ebomater... ko da je do povecanog dotoka vode i padavina. Kao sto je bilo i kod praznjenja. Ne, ne, ne... nije moguce da je do suse. Zavjera je to.
Cudno, kazu praznili ga 40 dana...a napunili ga za 7,a palo litar kise. Ma haj, sta mi kazes.
E valja im sad prebrojat' ribe u jezeru..
ma nije se rodio ko je narodu ugodio.
DANAS RUDNIK BANOVICI ISPUSTIO JALOVINU U MODRACKO JEZERO NIGDJE NI JEDNE RIJECI SRAMOTA DA JE SVIH PORTALA
Tresla se gora, rodio se miš.
Pa nije pravljen ribnjak, već akumulaciono jezero za hidroelektranu.
Sto dalje od njeg sad kad znam da je u njemu mezarje!!!
Ribari na jezerima su najveći mesari i štetočine po riblji fond. Kako ih nije sramota napadati druge za štete na ribljem fondu? Jesu li možda nešto učinili po pitanju čišćenja tona smeća sa dna jezera dok su imali vremena za to?
Hejteri na aparatima i novinari isto..