"Prevladao razum"
0

Izvršena primopredaja svih ministarstava

SRNA
Jerko Ivanković-Lijanović
Jerko Ivanković-Lijanović
U Federaciji BiH (FBiH) uspješno je izvršena primopredaja vlasti u svih pet ministarstava u kojima su ministri bili kadrovi iz HDZ BiH i HDZ 1990, potvrdio je danas novinarima sekretar federalne Vlade Ismet Trumić.

''Dakle, sve je proteklo korektno i drago mi je da nismo morali aktivirati 'plan B' odnosno da nismo morali i fizički - praktično nasilno, ulaziti u pojedine kancelarije, mijenjati brave i slično. Ono što je ostavljeno u zadatak Komisiji to je i urađeno. Opstrukcija nije bilo, prevladao je razum'', rekao je Trumić.

On je istakao da je Jerko Ivanković-Lijanović ušao u svoju novu kancelariju zamjenika premijera FBiH, gdje je nekada radio Vjekoslav Bevanda, kao i Desnica Radivojević koji je došao u kancelariju bivšeg zamjenika premijera Gavrila Grahovca. 

"U Ministarstvu poljoprivrede, takođe, nije bilo nikakvih problema'', rekao je Trumić. 

On je potvrdio da su primopredaji u Ministarstvu za rad i socijalnu politiku bila prisutna oba ministra - stari Perica Jelečević i novi Vjekoslav Čamber. 

''U Ministarstvu pravosuđa je sve urađeno kako treba. Nije bilo ministra Feliksa Vidovića, ali su vrata ostavljena otvorena tako da se posao mogao nesmetano obaviti'', objasnio je sekretar Vlade Federacije. 

On je dodao da je u Ministarstvu finansija ostalo samo da dosadašnji ministar Vjekoslav Bevanda sutra iz svoje kancelarije iznese stvari koje su njegovo privatno vlasništvo.