Vjekoslav Bevanda
0

"Hrvatski ministri nisu i neće izvršiti primopredaju svojih dužnosti"

FENA
Vjekoslav Bevanda (Foto: Arhiv)
Vjekoslav Bevanda (Foto: Arhiv)
Bivši ministri u Vladi FBiH iz HDZ-a BiH i HDZ-a 1990 reagirali su na pisanje pojedinih medija kako je Vladina komisija za primopredaju dužnosti utvrdila da je primopredaja izvršena u svih pet ministarstava u kojima je bilo problema s primopredajom, te naglasili kako nisu izvršili primopredaju dužnosti već su svoje mandate stavili na raspolaganje visokom predstavniku u BiH Valentinu Inzku.

Potvrdili su to za Fenu bivši ministri Damir Ljubić, Vjekoslav Bevanda i Nevenko Herceg te dodali kako sada čekaju odgovor OHR-a.

"Nijedan od hrvatskih ministara nije izvršio primopredaju dužnosti, već smo mi svoje mandate stavili na raspolaganje visokom predstavniku. Normalno da neću ni ja ni bilo ko od hrvatskih ministara izvršiti primopredaju dužnosti", kazao je bivši ministar finansija FBiH Vjekoslav Bevanda.

"Visoki predstavnik je derogirao zakone BiH i mi smo svoje mandate dali njemu na raspolaganje i sada od njega očekujemo barem odgovor na to što smo mu uputili pismenim putem", dodao je Bevanda.

Po riječima bivšeg ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Damira Ljubića primopredaju je izvršila Vladina komisija, koju je kakao je kazao, "formirala nelegalna vlada".