{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izmjene zakona o finansiranju institucija BiH usklađene s Ustavom

S
31.1.2012. u 19:26
0
2
Izmjene zakona o finansiranju institucija BiH usklađene s Ustavom
0
Izmjene zakona o finansiranju institucija BiH usklađene s Ustavom
Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH utvrdila je na današnjoj sjednici da su Prijedlog zakona o dopunama Zakona o platama i drugim naknadama u institucijama BiH i Prijedlog zakona o dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH usklađeni sa Ustavom i pravnim sistemom BiH.
Na sjednici je utvrđeno da su sa Ustavom i pravnim sistemom BiH usklađeni i Prijedlog zakona o carinskoj tarifi, kao i Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o unutrašnjoj reviziji institucija BiH.

Ustavnopravna komisija usvojila je danas zaključak kojim se traži produženje roka od 60 dana za davanje mišljenja o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, čiji je predlagač Savjet ministara BiH.

Članovi Ustavnopravne komisije dali su pozitivno mišljenje o Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o prekršajima, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

U Sarajevu je danas održana i sjednica Ustavnopravne komisije Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH na kojoj je utvrđena usklađenost s Ustavom i pravnim sistemom BiH i podržana načela Prijedloga zakona o dopuni Zakona o prekršajima, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH.

Usvojen je godišnji izvještaj o radu Pravobranilaštva BiH za 2010. godinu, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Članovi Ustavnopravne komisije usvojili su i izvještaj o radu ovog parlamentarnog tijela za 2011. godinu, kao i orjentacioni radni plan za 2012. godinu.

Na sjednici nisu donesene konačne odluke u vezi zahtjeva Uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo za vjerodostojno tumačenje odredaba Okvirnog zakona o visokom obrazovanju u BiH.

Odlučeno je da se održi zajednička sjednica ustavnopravnih komisija Parlamentarne skupštine BiH kako bi se donijele konačne odluke o svim autentičnim tumačenjima koja su u parlamentarnoj proceduri i dogovorio budući rad na tim pitanjima.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: