{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izmjene Zakona o državnoj službi u skladu sa Ustavom

S
3.5.2012. u 18:15
0
0
Izmjene Zakona o državnoj službi u skladu sa Ustavom
0
Izmjene Zakona o državnoj službi u skladu sa Ustavom
Ustavnopravna komisija Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH utvrdila je danas usklađenost Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, predlagača Vijeća ministara BiH, sa Ustavom i pravnim sistemom BiH, te podržala načela predloženog zakona.
Komisija je utvrdila i usklađenost Prijedloga zakona o carinskoj tarifi, čiji je predlagač Vijeće ministara BiH, sa Ustavom i pravnim sistemom BiH, saopšteno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Na današnjoj sjednici usvojen je Izvještaj o funkcionisanju sistema kolektivnog ostvarivanja autorskog i srodnih prava u BiH za period 2005-2010, čiji je podnosilac Vijeće ministara BiH.

Usvojen je zaključak kojim se pozivaju autori i nosioci autorskog i srodnih prava da intenziviraju svoje aktivnosti s ciljem ispunjavanja uslova za izdavanje dozvole za kolektivno ostvarivanje njihovih prava, kao i da je neophodno angažovati relevantne institucije u BiH da utvrde istinito i potpuno finansijsko poslovanje postojećih kolektivnih organizacija.

Prihvaćena je Informacija o radu Tužilaštva BiH za 2011. godinu i proslijeđena Domu naroda parlamenta BiH na raspravu i dalje postupanje u skladu sa Poslovnikom Doma naroda.

Data je saglasnost da mladi pravnici, uz stipendiju Fondacije "Konrad Adenauer", obave praksu u Ustavnopravnoj komisiji i Privremenoj zajedničkoj komisiji oba doma parlamenta za provođenje presude Suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu "Sejdić i Finci".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: