Komentari (61)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
znam da je bio rat, ali i tih kartica mi je nekako previse ! i to bi trebalo malo erviziju i kazne zatvora od 2god pa do 10god za falsiranje !
Slažem se s tobom, ali invalid nije samo onaj koji je u ratu ranjen ili tako nešto. Čovjek se može roditi s invaliditetom, u toku života se može nešto desiti pa da čovjek ostane invalid itd..
Upravo tako vidis covjeka kad ide ulicom nista ne primjetis na njemu a on 100% invalid prve kategorije jer ide na dializu ili nema organa ili je transplantiran.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Odličan potez,ali zašto u trznim centrima na mjestima za parking invalida uvijek neko drugi stane,i policija nema ovlasti
Tarcibald.Da bi Policija mogla kaznu napisati mora biti saobracajni znak koji taj trzni centar treba da trazi id Opstine.Primjer DZ Otoka ima dva oznacena parking mjesta za invalide i u 90% slucajeva tu se parkiraju debilcine bez kartice a DZ ceka vise od godinu da se Opstina Efendiceva smiluje i nabavi znak jer zavisi koje dezurni u policijskoj stanici jer jednom nazoves i posalju patrolu drugi out nazoves kaze nema znaka i nemogu intervenisati
I treba.
Konacno dobar potez za bagru koja ne jhebe nikakva pravila a iz aviona se vidi znak na plocniku i na stubu ali se prave mutavi....
Sarajevo grad u kojem paraplegičar u kolicima ne može mrdnuti 150 metara od kuce. Grad gdje biciklista ne može otići sa Ilidže do Hadžića, grad kojem treba emancipacije u urbanizmu još 100 godina. KASABA
Najbolji je parking stanarima u dvoristu zgrada po Mostaru,300 KM brato pa ti stanuj u gradu
Pa kaznjavajte svako nepropisno parkiranje, zasto samo na mjestima za invalide????
Samo da napomenem i novinare a i čitaoce. Dobronamjerna primjedba: Nisu "invalidi" niti "invalidne osobe" nego OSOBE SA INVALIDITETOM. Malo edukacije i informisanja ne škodi.
Dotle ima na stotine onih izdatih nekakvih kartica od Kantona koju stave ispod sofershajbe i parkiraju gdje pozele, a najcesce na trotoaru ili raskrsnici. I naravno niko nece provjeriti kome je to sve dato i ko to sve ima i zasto? Zakon bi trebao biti isti za sve. Ali ne ovi sa bmw i slicnim dzipovima ce uvijek parkirati gdje pozele i niko ih nece kazniti.
Malo se.edukuj ..validne naljepnice za osobe sa inv.samo izdaje MUP kantona prema vazecem zakonu pa prema tome sve druge ne vaze i mozes prijaviti policiji koja pise kazne za takve .
U ovoj državi žive go*na od ljudi koja ne poštuju rodjenu mater i oca. Treba mu složiti kaznu minimum 2 milje maraka da ne može uzeti auto dok ne plati, stoka nehljebarska. Što ne parkira na invalidsko mjesto kad ode u Njemačku ili bilo koju zapadnu zemlju?
Kazne su male i ne kažnjavaju se svi koji nepropisno parkiraju. Lično sam gledao policajce na Ilidži kako nekome pišu kazne a nekome ne. Kada vide neko bolje auto odmah provjeravaju čije je i ako je poznato ime kazne nema. Živim vani i pred zakonom je svako isti i svako će platiti kaznu pa taman da se radi i predsledniku država.
Toliko parking prostora na svakom koraku parkinzi, stajališta,javne garaže, a sve vrlo pristupačno i uredno, a oni našli parkirati gdje ne treba UŽAS
Ovo nam je inace najveci problem
tebi mozda nije... onome ko mora da vadi kolica I da se snalazi je ovo veliko.
uvesti da se oduzima i salje za ukrajinh
Usput provjeriti lazne invalidske naljepnice. Zna se koje su validne, a one printane 2 kazne...nepropisno parkiranje i falsifikovanje dokumenta.
sve kazne treba povećati, i uvesti još kazni za stvari koje još uvijek nisu kažnjive. narod ima previše para, zašto da ih troši na svoje potrebe kad treba državi u budžetu. svaki pravi patriota nek udari lajk!
Bravo