Komentari (88)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bila je važna dok ih nije nestalo sa ovih prostora. A kako se sekiraš oko jevreja, slučaj Sejdić - Finci dovoljno pokazuje. Ovaj me Bakir podsjeća na kultnu scenu iz filma "Sjećaš li se Dolly Bell." Kad Rasim i Dino puše u nakom ćošku, a Kliker dolazi... Rasim Top izgovara čuvenu rečenicu: Evo ovog Minhauzena... Šta li će sad slagat..."
https://youtu.be/Fev7VbeBUtA
@master_forever. Radi se o diskriminaciji, a ostalo je sve kako si nabrojao.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
kad je cuo da mu stranacki podanici moraju vratiti pola Marijin Dvora poceo se ulizivati Zidovima
Mogul i ja traziti restituciju imovine koja je oteta mojoj familiji za vrijeme komunizma?
Da me ne bi pogresno shvatili PODRZAVAM restitucije i smatram da PRIVATNA IMOVINA NE BI SMJELA BITI OTETA. Privatna imovina je privatna imovina .
Hićooo diži se da ja legnem
JA ZELIM RESTITUCIJU ZA TAKOZVANU "AGRARNU REFORMU", KAD SU BOSNJACIMA OTIMANI POSJEDI I SVI NOVCI OD STRANE SRPSKOG KRALJA I DIJELJENI MIGRANTIMA IZ SRBIJE! ISTO TAKO, HOCU DA MI SE PLATI MOJ DIO KOJIM JE VLADA SHS OTKUPILA OD TURAKA ORTODOKSNU CRKVU U BIH GODINE 1921 JER JE TO KUPILA ZAJEDNICKOM LOVOM, A NE LOVOM SRBA !
Bosnjacima je oteto oko 600.000 ha zemlje i tu zemlju su dobili srbijanski migranti koji su se naselili u Bosnu iz Srbije. Ukupno njih oko 120 000 je naseljeno tada u Bosnu. Vise stotina hiljada Bosnjaka je protjerano iz Bosne, sve im je oduzeto, cak i zlato. Ni zemlja ni sve sto su im oteli, nikad NISU PLACENI! HOCU RESTITUCIJU ZA TO.
RESTITUCIJA JE VRLO ZAJEBANO PITANJE I SVAKAKO DA CE SE MORATI ODRADITI NE OD SFRJ, NEGO OD BERLINSKOG KONGRESA, JER KAKO SVI ZNAMO, PLJACKE SU TEK ONDA KRENULE!
MEDJUTIM VRACATI SAMO JEVREJIMA, A NE VRACATI OSTALIM HILJADAMA I DESETINAMA HILJADA DRUGIH KONFESIJA, NE SMIJE DA DOLAZI U OBZIR. OSIM TOGA, BAKIR CE I ONAKO U OPOZICIONU PENZIJU OD 2018 GODINE!
@Detritus Da, ukoliko krene restitucija, onda ce da ide od 1914 godine, pa i prije, tacnije otkad je otimacina bosnjanske zemlje i blaga krenula, znaci od Berlinskog kongresa. 600 000 ha BOSNJACKE zemlje je oteto Bosnjacima i NIKAD PLACENO NIJE!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ma pa samo su nam jos oni trebali, aj se u racq
Bakir je bReskucnik jadnice, ne mozemo mu zapaliti kucu ko Hugu Cavezu😂😂😂
Dosta si nas s j e b o za ovo vremena dok si na vlasti kako si kreno bice Izetbegovic i Sejdic....eto tako ti vodis bosnjake teletino jedna.
de ne jedi gowana
Kako ne bi bila važna uloga kad im je oduzeto 6 milijardi markica imovine. HAj oduzmi nešto ARapima ili Turcima u BIH ?? Možeš i Rusima ako se ima šta ! :)
A sta su oni oteli drugima ??? Samo od Palestinaca zemlju komplet pa da ne nabrajam svijet i kako su dosli do imovine ..
A ko ( ili ti tko je ) uzeo imovinu ( ne samo Jevrejima ) ?
Puko Bake skroz
sto laze balija
Bakire bolan pa eto ti Fincija kraj tebe. Jel stvarno mislis da te ne cuje i ne vidi kako lazes, a presuda Sejdic-Finci haman ceka da svi Romi i Jevreji pomru od starosti? Ili si im spremio vagone, ko sto je obicaj?
i arapa sa poljina..