{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izetbegović: SDA ima samo jedan zahtjev, krenuti što prije u reforme

F
5.6.2015. u 16:01
30
72
Izetbegović: SDA ima samo jedan zahtjev, krenuti što prije u reforme
30
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović je danas u Sarajevu, prije početka sjednice stranačkog Glavnog odbora, kazao novinarima da misli da Demokratska fronta (DF) neće izaći iz Federalne vlade.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA


"DF je obećao da će podržati reformsku agendu, dakle sve zakone koji su na reformskom putu. Nama to treba", kazao je Izetbegović.

Dodao je da je prvi, i drugi, i treći prioritet SDA su reforme.

"Ako pogledate ova postavljenja zbog kojih je došlo do problema, nijednog zahtjeva SDA. Nijedan ministar iz SDA nije imao nikakav zahtjev o tom pitanju. SDA ima samo jedan zahtjev, krenuti što prije u reforme", kazao je Izetbegović.

Dodao je da je o tome pričao danas i s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem i predstavnicima HDZ-a na federalnom nivou, "i to je zahtjev SDA“.

"Dakle, nije bilo dogovora ni o kakvim raspakivanjima koalicije, novim koalicijama itd.", kazao je Izetbegović.

Upitan da li je bilo nekih kontakata s predsjednikom DF-a Željkom Komšićem u posljednja 24 sata, odgovorio je da "nije, nažalost, odavno“.

"Nije, nažalost, odavno i svaki dosad naš susret je bio s moje strane iniciran", kazao je Izetbegović.

Naveo je da je i njemu mnogo toga nejasno u vezi s DF-om.

"Stalno ponavljam da bih volio da imam bolju komunikaciju s njima. Da prihvate konačno da su u koaliciji, da je prošlo izborno vrijeme, da prihvate neke realnosti, dakle da ima volja HDZ-a, da ima volja SDA, odnosno volja tih dvaju naroda, njihovih birača i da se treba u toj konstelaciji dogovoriti kako stvari unapređivati", kazao je Izetbegović.

Ne možemo se, dodao je, ponašati kao da smo u nevladinoj organizaciji.

"Neki se još tako ponašaju, kao da nisu ušli u vlast, da nisu vlast. Ne možemo se ponašati kao da traje kampanja, još sljedeće četiri godine čekati ko će koga gdje prozvati i nanijeti mu neku štetu pred javnošću. Očekujem da DF konačno, zaista, prihvati se zajedno sa nama onoga osnovnog posla, a to su reforme koje trebaju popraviti stanje u zemlji", kazao je Izetbegović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: