BiH
49

Izetbegović: Nadam se da će proći ozlojeđenost nekolicine ljudi

FENA
Bakir Izetbegović (Foto: FENA)
Bakir Izetbegović (Foto: FENA)
Predsjednik Stranke demokratske akcije BiH Bakir Izetbegović kazao je danas novinarima da je trenutno najbitnije imati potrebnu potporu za reformski proces.

"Najvažnije je prihvatiti agendu koja je nažalost odgođena u četvrtak i krenuti s implementacijom brojnih zakona koji su sadržani u njoj", kazao je.

Na pitanje da li se trenutna situacija u vlasti na federalnom može odraziti na državni nivo, Izetbegović je kazao kako misli da su "na tom nivou stvari mnogo stabilnije nego na nivou Federacije BiH".

Komentirajući ponašanje četiri zastupnika SDA u državnom parlamentu Izetbegović je uoči današnje sjednice Predsjedništva te stranke kazao da ne očekuje dalje osipanje unutar SDA.

"Nadam se da će proći ozlojeđenost nekolicine ljudi, jer u životu treba znati pobjeđivati, ponekad i ne pobjeđivati a stajati uz svoju stranku i stabilnost ove države. Mislim da će to kod njih prevagnuti, to su naši višedecenijski ljudi", kazao je Izetbegović.

Kazao je da će vjerovatno danas biti riječi o tome i na sjednici Predsjedništva SDA, ali i o drugim aktuelnim pitanjima.