Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Glasanje predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića na izborima za Sabor susjedne Hrvatske analitičari su ocijenili kao prvorazredni skandal, koji se nikada ranije nije vidio u praksi. Analitičari su pozvali da stručnjaci za međunarodno pravo, na prvom mjestu Bosne i Hercegovine ali i Hrvatske, čim prije moraju pronaći način kako da zaustave praksu da najviši politički dužnosnici Bosne i Hercegovine istovremeno mogu biti i državljni druge zemlje. Bivši član Predsjedništva BiH Stjepan Kljuić rekao je za agenciju Patria da je sam način na koji se vodila predizborna kampanja u Hrvatskoj za njega na najnižoj razini. – Kao Hrvatu iz Bosne i Hercegovine i jednom od onih koji su učinili sve da Hrvati BiH dobiju ravnopravan tretman u zemlji, sve to oko predizborne kampanje u Hrvatskoj mi se gadi – rekao je Kljuić. I Neven Kazazović rekao je za Patriju da mu nije poznato da igdje u svijetu postoji praksa da predsjednik jedne zemlje glasa za sabor druge države.
Nije mi jasno kako moze glasti jedan konstutivni narod koji ima svoje zastupnike i udjel u vlasti BIH za zastupnike druge drzave!!
imaju li mrtvi ove godine kao onomad ?
Kljuić o glasanju Čovića na izborima u Hrvatskoj: Ne želim to ni komentirati, gadi mi se! http://nap.ba/new/vijest.php?id=18074
pucanstvo se poziva da glasuje "ZA LOPOVE" ili "ZA NESPOSOBNE"...
cirkus, nigdje na svijetu nema da predsjednik jedne drzave glasa na izborima u drugoj drzavi ... komedija
prigodno da danas idu na glasanje za partiju za koju su srusili stari most i napali dojucerasnje saborce
"Hrvatski državljani koji žive u BiH ili privremeno borave u BiH mogu glasati na biračkim mjestima u Sarajevu, Mostaru, Tuzli i Banjoj Luci koja su otvoreni do večeras u 19 sati." E, sada je jasnije.
Zar ti to prije nije bilo jasno? Svi koji su Hrvati imaju pravo glasa,i oni sto su iz Hrvatske pa su privremeno u BiH i oni koji su rodjeni u BiH ali su Hrvati
Neslužbene procjene govore da je od ulaska Hrvatske u EU do danas samo iz zapadne Hercegovine na privremeni rad u inozemstvo otišlo oko 7.000 osoba! Uglavnom je riječ o Hrvatima u dobi od 20 do 35 godina koji, zahvaljujući hrvatskoj putovnici, imaju slobodu kretanja i traženja posla u zemljama EU. Tako je iz Livna, prema neslužbenim podacima, odselilo oko 700 osoba, dok je broj onih koji su otišli iz Tomislavgrada veći od 1.000. Također, i općinu Posušje je lani napustilo više od 100 porodica.
Ja glaso u Travniku, i to tri puta. Samo promjenim frizuru :D