{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izbor novog rukovodstva bez Bošnjaka

S
15.11.2010. u 08:04
0
14
Izbor novog rukovodstva bez Bošnjaka
0
Izbor novog rukovodstva bez Bošnjaka
Na prvoj, konstitutivnoj sjednici osmog saziva Narodne skupštine Republike Srpske danas bi trebalo da bude izabrano rukovodstvo parlamenta i inaugurisan Milorad Dodik kao osmi predsjednik RS, te Emil Vlajki i Enes Suljkanović kao potpredsjednici RS.
Radno predsjedništvo parlamenta činit će najstariji poslanik, Uroš Gostić iz SNSD-a, kao predsjedavajući, i tri najmlađa poslanika iz reda tri najveće stranke - Aleksandra Dalšašo-Lepir iz SNSD-a, Boris Jerinić iz SDS-a, te Branislav Borenović iz PDP-a.

Po izboru mandatsko-imunitetske komisije uslijedit će verifikovanje mandata narodnim poslanicima koji će potom polagati svečanu zakletvu.

Predsjednik i potpredsjednici Narodne skupštine trebalo bi da budu izabrani na prijedlog poslaničkih klubova, a potom da polože zakletvu i preuzmu dužnost.

Na dnevnom redu su izbor radnih tijela parlamenta RS, te pokretanje inicijative za izbor pet delegata iz RS u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i pokretanje inicijative za izbor 28 delegata u Vijeću naroda RS.

Najavljeno je da će konstitutivnoj sjednici parlamenta RS prisustvovati i predsjednici RS i Srbije Rajko Kuzmanović i Boris Tadić, te 20 ambasadora akreditovanih u BiH.

Sjednica je zakazana za 10.00 sati, a certifikate CIK-a BiH poslanici će primiti u 9.30 sati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: