|

Izbor delegata za Vijeće naroda RS i za Dom naroda PS BiH

Izbor delegata za Vijeće naroda RS i za Dom naroda PS BiH
0
S
SRNA
9.12.2010. u 08:21
1
komentara
0

dijeljenja
Izbor delegata za Vijeće naroda RS i za Dom naroda PS BiH
Narodna skupština Republike Srpske i ad hok odbornici iz reda Bošnjaka, Hrvata i ostalih trebalo bi danas da biraju delegate za Vijeće naroda RS i delegate iz RS za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH.
Delegati oba doma trebalo bi da budu birani u okviru tačke "Izbor i imenovanje" koja je obično posljednja, ali za koju postoji poslovnička mogućnost da bude dopunjena i izmijenjena u pogledu redoslijeda, o čemu će se poslanici izjašnjavati glasanjem.

Potom bi se poslanici vratili na preostalih 17 tačaka dnevnog reda treće redovne sjednice parlamenta Srpske, među kojima su izvještaji o radu MUP-a, IRB-a, Komisije za koncesije, Agencije za osiguranje RS, Komisije za hartije od vrijednosti i Pravobranilaštva.

Pred poslanicima će se naći izvještaji o realizaciji Programa rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica, o malim i srednjim preduzećima i zanatsko-preduzetničkoj djelatnosti, o stanju i upravljanju republičkim robnim rezervama za period i o izvršenom administrativnom nadzoru nad radom jedinica lokalne samouprave.

Na dnevnom redu su informacije o dugu RS, o usklađivanju propisa RS sa propisima Evropske unije, o sprovođenju člana 3. Zakona o lokalnoj samoupravi i o stanju i uslovima privređivanja u prehrambenoj industriji, te prijedlozi akcionog plana za unapređenje položaja žena na selu i odluke o prihvatanju zaduženja prema Fondu za međunarodni razvoj za projekat stambene rekonstrukcije.

Nastavak sjednice zakazan je za 10.00 sati.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...