BiH
0

Izašao novi broj magazina za studente

Sarajevo-x.com
Drugo izdanje magazina BH Student krenulo je u svoju distribuciju u Sarajevu, nakon čega slijede i drugi veći univerzitetski gradovi (Banjaluka, Mostar, Tuzla, Zenica, Bihać). Nakon ljetnje pauze i prvog broja, koje su studenti imali prilike da vide u mjesecu junu, septembarsko izdanje donosi niz zanimljivih tema i informacija.

"Veoma smo zadovoljni interesom koji su prema prvom izdanju magazina pokazali studenti, fakulteti ali i predstavnici medija koji su nam pružili nesebičnu podršku u pormociji ovog jedinstvenog projekta u našoj zemlji. I za ovaj broj smo se trudili da obradimo teme za koje vjerujemo da interesuju veliki broj studenata, ostaje nam samo da vidimo kako će naša vizija biti prihvaćena i ocjenjena i sa ovim drugim izdanjem", istakla je PR BH Studenta Aleksandra Kuljanin.

"Neke od tema koje su bile fokus u ovom izdanju su Bolonjski sistem u teoriji i praksi i Nostrifikacija inostranih diploma u BiH. Istraživali smo kretanje cijena postdiplomskih studija, a takođe i koliko studenata odustaje od studiranja. Na stranicama septembarskog izdanja nalaze se i korisne informacije, poput liste besplatnih web - resursa korisnih studentima. Tu je i nova rubrika Plus/Minus kojom ocjenjujemo pojedina dešavanja u našem visokoobrazovnom sistemu", istakli su autori magazina.

"Za sve one koji nisu imali ranije prilike da se upoznaju sa našim časopisom podsjećamo da je to besplatni magazin namijenjen studentima i njihovom životu. Distribušemo ga širom BiH, po većim univerzitetskim gradovima i trudimo se da budemo na što je moguće više mjesta. Za sve one kojima ipak promakne ovo print izdanje predlažemo da prelistaju naše online izdanje, a pozivamo i naše drage studente da nas prate putem Facebooka i Twittera", dodala je Kuljanin.