BiH
0

Izašao oktobarski broj magazina BH Student

Sarajevo-x.com
Oktobarski broj besplatnog magazina BH Student od danas kreće u distribuciju širom univerzitetskih gradova u BiH. Podjela će se vršiti po studentskim domovima, univerzitetima i fakultetima, ali i po kafićima i drugim okupljalištima studenata.

"I u ovom broju pripremili smo niz zanimljivih tema. Pored aktuelnih vijesti vezanih za studiranje, u oktobarskom broju izvještavamo o bh. studentima u inostranstvu, njihovim iskustvima i različitosti u sistemima studiranja. Pored toga, zbog velikog interesa studenata, istražili smo cijene privatnog smještaja u Sarajevu, Banjaluci i Mostaru, te smo također istražili mogućnosti zdravstvene zaštite za studente u ovim gradovima" istakla je Aleksandra Kuljanin, PR menadžerica magazina.

Časopis je počeo izlaziti u junu ove godine, a redakcija je veoma zadovoljna odzivom studenata i njihovim interesovanjem za teme.

"Komunikacija sa studentima nam je od izuzetne važnosti, samim tim jer je i cilj zadovoljiti potrebu mladih ljudi za informisanošću i temama koje se tiču isključivo njih. Putem facebook i twitter stranice razgovaramo sa studentima i ohrabrujemo ih da nam pišu na redakcijski email [email protected]", poručuju iz redakcije.

Oni koji ne budu u mogućnosti doći do printanog izdanja i ovaj put časopis mogu pronaći u online verziji na linku http://www.slideshare.net/PortalMediaGorup/bh-student-broj-3.

Portal Media Group otvorila je i konkus za volontere kojim poziva sve studente da im se pridruže. Svi zainteresovani mogu poslati svoj CV i motivaciono pismo na email [email protected].