{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Izabrani članovi komisije za provođenje referenduma

F
28.4.2011. u 19:35
0
14
Izabrani članovi komisije za provođenje referenduma
0
Izabrani članovi komisije za provođenje referenduma
Foto: Arhiv
Narodna skupština RS-a večeras je izabrala članove Komisije za provođenje referenduma u tom entitetu o Sudu i Tužilaštvu BiH.
Tri člana je odredila SNSD, SDS dva, a po jednog su predložili PDP, DNS, SP-PUP, dok su SDA-SDP BiH odbili da predlože svog predstavnika.

Aleksandar Radeta izabran je za predsjednika Komisije za provođenje referendum, a članovi su Ljiljana Dabić, Irena Mojović, Đurađ Šušić, Nenad Paleksić, Vukan Šelver, Marko Aćić i Mirko Stevanović.

Komisija će se, između ostalog, morati obratiti i Centralnoj izbornoj komisiji BiH kako bi im dostavili njihov spisak punoljetnih građana korišten za izbore.

Iako je bila najavljena za sutra, večeras je u entitetskom parlamentu apsolvirana tačka “Dan za glasanje”, na kojoj je usvojeno oko 20 zakona o kojima je tokom protekla dva dana vođena rasprava.

Između ostalih, usvojeni su i zakoni o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju Budžeta RS-a za 2011. godinu - po hitnom postupku, izmjene i dopune Zakona o uslovima prodaje akcija preduzeća iz oblasti naftne industrije RS-a, o privatizaciji državnog kapitala u preduzećima, te o stranim ulaganjima RS-a.

Nakon toga završena je dvodnevna sjednica Narodne skupštine RS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: