{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dostavljena odluka o raspisivanju referenduma u RS-u

F
13.4.2011. u 20:34
0
85
Dostavljena odluka o raspisivanju referenduma u RS-u
0
Dostavljena odluka o raspisivanju referenduma u RS-u
Poslanicima Narodne skupštine Republike Srpske (RS) večeras je podijeljen Prijedlog odluke o raspisivanju referenduma na kojem bi se građani ovog entiteta izjasnili o tome "da li podržavaju nametnute zakone visokog predstavnika u BiH, posebno o Sudu i Tužilaštvu BiH, i njihovu neustavnu verifikaciju u Parlamentarnoj skupštini BiH“.
Ova odluka dostavljena je nakon završene rasprave koju je inicirao Milorad Dodik „o posljedicama antidejtonskog i neustavnog instalisanja pravosuđa na nivou Bosne i Hercegovine i (ne)djelovanja Tužilaštva BiH i Suda BiH u predmetima ratnih zločina“.

U Prijedlogu odluke se ističe da se za dan održavanja referenduma utvrđuje prva sedmica po isteku 45 dana od dana stupanja na snagu ove odluke, a referenudum se raspisuje na cijeloj teritoriji RS-a.

Za osiguranje finansijskih sredstava i tehničke podrške potrebne za provođenje ovog referenduma zadužuje se Vlada RS-a, a odluka bi stupila na snagu narednog dana od objavljivanja u "Službenom glasniku RS-a“.

U Narodnoj skupštini trenutno je pauza, nakon cjelodnevne rasprave o spomenutoj tački, nakon čega bi se poslanici trebalo da izjasne o Dodikovoj informaciji, zaključcima i vjerovatno odluci.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: