Pod istim krovom
0
Iza željezne zavjese
Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
i Srbi i Hrvati u BiH misle da je sve ok sada kada mogu putovati. Gospodo, vasi proizvodi koje proizvodite NE MOGU napolje ako vi mozete. Sirotinja ne putuje, sitorinja cami, bez obzira na pasos. Blago vama ako mislite da ste rijesili sve svoje probleme.
Cuj ne ljava ropau? A sto se niko ne tuce za vize za arapske zemlje, vec bi svi za EU? Mojne supljeeeeeeeeeeeeeeeeeee Ako nisi znao frajeru i braca saudijci traze vize. Ne mere se ni na hadz bez viza, aloooooo Ali se na to ne bunis, jeli? Ma hajde...bolan, bolan, suti i cekaj u redu kao i svi ostali!
Josipe,aferim, dobro si reko.... Samo da te ko ima cuti....
Perfidna EU-ja i poraz intelekta(Havel),demokratije,zeljezne krvave zavjese-zavjere koja je vec dvadeset godina glavni organizator i saveznik genocidne srbije! Dobra metaphora Ahmede i text je pun gorke istine te zeljezne krvave zavjese-zavjere EU-je!EU-ja je puna krvi od njenih zrtvi po cijeloj zemaljskoj kugli,moralisti krvavih ruku i bez casti!Haulokost,dva krstaska rata,prvi svjetski rat,genocid nad Bosnjacima Muslimanima koji traje vec vise od stotinu godina! Aferim Ahmede! BiH4EVER!
Ja nosim tange i primam ga u pakshu!
@BHrvat Ti u Evropi nikada nisi ni bio. Jer da jesi znao bi koliko tih sto ih ti opisa ima tamo.
Buricu, Ahmede Kada si zadnji put pogledao ui atlas ? Vjerovatno podavno. Naime izmedju Gdanjska i njemacke granice NEMA 80 kilometara (ima puno vise), ali ima do RUSKE granice..... Popravi tekst. Sta ti znaci ovo:\"te da je Gdanjsk fortifikacijski pogodan za prvi udarac, jer je samo 80 km od njemačke granice\", Kakve to veze ima sa SOCIJALNIM nemirima u Poljskoj bilo da su vodjeni izvana ili iz same Poljske ? Nekavka kvazi geopolitika, sta li ?
Uz sav moj trud, ne uspijevam nikako iz glave izbaciti moj stav da nam je za ne dobivanje bezviznih mogućnosti putovanja ipak najodgovornija naša vlast koja NE RADI NISTA po tom pitanju-barem nije do sada, a eto sada kao \"navalice\" u donosenju zakona i sta ti ja znam čega, da nam se to omogući!Kako providno!Najbolje je ici sa kukanjem i teorijama zavjere.
Eeeeeeee, ko je sacuvao obraz i ostao dobar s ljudima, a nije se k**cio u stilu \"ima se - moze se\", vec cuvao prijatelje, taj za vize ne brine. Ima se kome javiti vani i srediti papire. Ima i kome doci. Takvog ce fino docekati i naci ce se ko ce \"reci koju lijepu\" za njega. Dok ste vi koji ste bacili obraz pod noge i zaboravili na staru raju, ostavljeni na milost i nemilost EU. Da li ce izdati vizu i ovaj put ili nece.... e prije nece nego hoce, kako je krenulo.
G.Buricu posle teksta asima Beslije na ovu temu ovaj tvoj tekst je besmislen, smijesan, priglup, polupismen, naravno i \"tendeciozan\" i KAO TAKV JE SASVIM SUVISAN, REKLO BI SE NEPOTREBAN... Mozda bi najbolje bilo da promijenis \"kucu\" i recimo odes u \"Dnevni Avaz\"... Tamo mos da valjas gluposti kakve hoces, ali naravno, samo \"kontrolisane gluposti\" za siroke narodne mase... Doduse ne toliko siroke za narode BiH, ali za JEDAN OD NARODA DA...
Josipe ti si fakat papak!!!
Kako ce netko BiH tj. Bosnjacima ukinuti vize kad dodje u Sarajevo i vidi bradonje sa suprugama kojima samo oci vire. Ni jedna europska zemlja ne zeli da takav \"gradjanin\" slobodno dodje, jer je on na Zapadu potencijalni terorista. Kriv vam je Alija i svi oni koji te bradonje dozivljavaju kao svoje i tzv. heroje. Europa to ne zeli i tocka. I kad cete shvatiti da je Europa izgradjena na krscanstvu i da je to jos uvijek veliki dio europskog identiteta, a vi tu ne pripadate.
Bosna je kusur, ono ostane, lako rijesiv problem. Lijep pozdrav mahali i cuvajte se brkatih hrvatskih policajaca, ti su najkuratiji:)
commi, Smijesan si sa tom komunistickom pricom. To ti mozes prodavati nekom tko te slusa poluotovrenih usta, sa tupastom glavom i telecim pogledom. Znas vrlo dobro da ta prica nema prolaza u zivotu a posebice u politici . Price tipa; \"Ja sam covijek i dio sam planete\", \"Ja sam zemljanin\" ...je super za kahvendisanje i lokumarenje, jos kada dodas malo kukanja, plakanja, genocida i agresije eto ti uspijeha, pa da ti se svi u mahali dive i govore ti kako si pametan, drugaciji i napredan u razmisljanju. Ta prica je samo na razini mahale. Ona tu ostaje kao i cijela bosnjacka politika. Sto se tice slobode, Bosnjaci su uvijek bili upravljani sa strane tako da se nije uspijela razvit politicka misao pa uz to ni politicka borba protiv bilo kojeg vida represije. Da ti pojednostavim, tj. da to lakse prihvati i procesira tvoj mali mozak: Bosnjaci su navikli da neko pravi odluke umijesto njih. Morate da shvatite da su Europi vazne Hrvatska i Srbija a Bosna je kusur, ono ostane
ma nema ba problema, jel nedate vize? e otvaramo sada sve granice i suspendujemo granicnu policiju........do daljneg, pa nek protice roba, i to ona najkvalitetnija. mi smo izgubili odavno dostojanstvo i integritet i dozvoljavamo da nas se suta ko pse, zato nam i treba ovako......