{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ivo Komšić za Klix.ba: Razumijem vijećnike, Bandićev treći entitet vodi BiH u podjelu

26.3.2014. u 08:00
40
97
Ivo Komšić za Klix.ba: Razumijem vijećnike, Bandićev treći entitet vodi BiH u podjelu
40
Šest dana nakon nesretnog pada na otvaranju Sarajevo City Centra (SSC) gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić kaže u razgovoru za Klix.ba kako se uglavnom osjeća dobro i da se oporavlja kod kuće nakon što je prije dva dana pušten iz sarajevske bolnice.
Ivo Komšić: Kugla je otišla, pogodila, ja gledao za njom
Ivo Komšić: Kugla je otišla, pogodila, ja gledao za njom


Sa njim smo razgovarali neposredno nakon previjanja.

Komšić nam kaže da se radi o lomu zbog kojeg su sarajevski ljekari morali da ga operiraju "da to spoje".

"Ne znam koliko će trajati oporavak. Zavisi kako će to da zarasta. Otpušen sam iz bolnice i sada moram ići na previjanje", priča Komšić.

Bacao kugluOpisujući kako se dogodio pad kojeg su, nažalost, na fotografijama imali priliku vidjeti u cijelom regionu, Komšić pojašnjava:

"Nisam ja pao kada sam bacao kuglu. Kugla je otišla, pogodila, ja gledao za njom... Ali, dok sam se ja okretao da se vratim, da krenemo dalje, ja sam desnom nogom, samo pola koraka, nagazio na taj klizavi dio staze. A pošto su mi cipele s kožnim đonom, odmah sam se okliznuo i pao kao na ledu", sjeća se Komšić neugodnog iskustva.

Dok se gradonačelnik Komšić oporavlja od neugodnog pada, njegov zamjenik Aljoša Čampara podnio inicijativu za oduzimanje titule počasnog građanina Sarajeva Milanu Bandiću, jer je u intervjuu za Al Jazeeru kazao da se nada da će BiH uskoro biti sastavljena od tri entiteta.

Inače, Gradsko vijeće Sarajeva će na današnjoj sjednici odlučivati o počasnoj tituli građanina Sarajeva koja je dodijeljena Milanu Bandiću, gradonačelniku Zagreba.

"To je stvar Vijeća. Vijeće to i bira. Oni i predlažu, oni proglašavaju. Ja s tim nemam veze. Ni u fazi predlaganja, a ni poslije. To je isključivo stvar Vijeća, jer imaju i nadležnu komisiju. Nisam utjecao na Vijeće ni kod bilo kojeg njihovog izbora, pa ni kada su nekog proglašavali počasnim građaninom ili kada daju Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva. Gradonačelnik se u to ne miješa, to nije običaj, a nije ni korektno", govori Komšić.

Bandićevi stavoviNo, posve, kako veli, razumije stavove sarajevskih vijećnika.

"Mislim da je Bandić pogriješio u tom svom stavu. Meni nije jasno zašto je to uradio. Potpuno razumijem vijećnike i njihovo opredjeljenje oko toga da trebaju preispitati svoju odluku s obzirom da je čovjek otvoreno iznio stav da se zalaže za treći entitet. A treći entitet je podjela države. Normalno je da vijećnici reagiraju na to. Ja to razumijem", zaključio je Komšić u razgovoru za Klix.ba.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: