BiH
138

Ivica Dačić: Republika Srpska je najveća zaostavština Slobodana Miloševića

SRNA
Ivica Dačić
Ivica Dačić
Predsjednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić rekao je danas u Banjoj Luci da će Srbija uvijek stati iza srpskog naroda.

Prisustvujući svečanom obilježavanju 23 godine od osnivanja Socijalističke partije, Dačić je naglasio da SP i SPS formalno nisu jedna ista partija, ali njihove veze i saradnja su velike.

"O Slobodanu Miloševiću svakako će biti različitih mišljenja, kao i o svim ljudima na funkciji u to vrijeme, ali njegova najveća zaostavština je učešće u stvaranju Republike Srpske. Upravo zbog toga imamo obavezu da čuvamo Republiku Srpsku, a Srbija će uvek stati iza srpskog naroda", poručio je Dačić, čestitajući SP rođendan, a posebno njenom predsjedniku Petru Đokiću.

Đokić je rekao da mu je drago kada se sa svim partnerima može susresti, ali da je današnji dan poseban, prenose "Nezavisne novine".

"Kada smo nastajali glavni cilj je bio da dođe period mira. Kada smo to uspjeli, onda je trebalo u narednim godinama obnoviti Republiku Srpsku, a mi smo u tome učestvovali u više vlada", istakao je Đokić.

On je dodao da posebnu zahvalnost duguje Dačiću i stranci na čijem je čelu jer bez njihove podrške, kako kaže, vrlo teško bi se uspjela održati Srpska.

"Svaka vlada u kojoj su socijalisti je dobra vlada, ali najbolja će biti ona na čijem su čelu socijalisti", kaže Đokić.