Regija
72

Ivica Dačić: Slobodan Milošević je zaslužan za osnivanje Republike Srpske

Klix.ba
Ivica Dačić (Foto: Anadolija)
Ivica Dačić (Foto: Anadolija)
Predizbornu konvenciju socijalista u Beogradskoj areni "uveličali" su Milica Gajić i Marko Milošević, snaha i unuk dugogodišnjeg predsjednika SPS-a i ratnog zločinca Slobodana Miloševića. O Miloševićevim "zaslugama za postizanje Dejtonskog sporazuma i osnivanje Republike Srpske" govorio je i predsjednik SPS-a i aktuelni ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić.

Kako piše srbijanski Blic, Miloševići se vraćaju na političku scenu. Bar, ako je suditi po najavama iz SPS-a.

Naime, sin odbjeglog Marka Miloševića pojavio se u Areni i, kako se najavljuje, sve češće će pokazivati naklonost stranci svog djeda. Marko Milošević mlađi bio je uz majku na predizbornom skupu socijalista kojem je prisustvovalo još 25.000 ljudi.

"Mali Marko je porastao. SPS je dio njegovog odrastanja i on će sve češće pokazivati privrženost našoj stranci", rekao je za "Blic" Aleksandar Antić, zamjenik predsjednika socijalista.

Iako je njihov dolazak za mnoge bio iznenađenje, u SPS-u kažu da je supruga Marka Miloševića stalan gost na stranačkim skupovima, kao i da nije prvi put da njihov sin dolazi na stranačke događaje.

Snaha i unuk Slobodana Miloševića
Snaha i unuk Slobodana Miloševića

"I Milica i Marko održavaju kontakt sa SPS-om i dolaze na naše skupove", kratko je Blicu rekao Milutin Mrkonjić, počasni predsjednik SPS-a i veliki poštovalac lika i djela Slobodana Miloševića.

O Slobodanu Miloševiću i "njegovim zaslugama za postizanje Dejtonskog sporazuma i osnivanje Republike Srpske" govorio je predsjednik SPS Ivica Dačić na početku konvencije.

Tom prilikom pozdravio je njegovog unuka i snahu, a njihovo prisustvo publika je ispratila snažnim aplauzom.