{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ivanković Lijanović: U Željeznom Polju situacija prilično teška

F
27.5.2014. u 15:52
2
10
Ivanković Lijanović: U Željeznom Polju situacija prilično teška
2
Komandant Federalnog štaba Civilne zaštite i zamjenik premijera FBiH Jerko Ivanković Lijanović kazao je danas u izjavi za Agenciju FENA da je situacija prilično teška kada su u pitanju klizišta koja su se dogodila na području Željeznog Polja u općini Žepče.
Naime, on je danas obišao mjesto gdje se radi izgradnja puta prema Željeznom Polju, klizišta koja su se dogodila na tom području, ali i građane koji su direktno pogođeni ovom prirodnom nesrećom i čije su kuće zatrpane.

"Morat ćemo učiniti sve da se osiguraju pretpostavke da se do jeseni ljudima obnove domovi da bi dočekali zimu u svojim kućama ili za one koji se neće moći vratiti na svoja područja da se iznađu nove lokacije gdje će moći nastaviti živjeti", pojasnio je Ivanković Lijanović.

U okviru današnje posjete Zeničko-dobojskom kantonu on je razgovarao i s načelnicima općina Žepče i Zavidovići Matom Zovkom i Suadom Omeraševićem te je rečeno da će se za ove općine nastojati osigurati gorivo za mašine koje trebaju pročišćavati zatrpane puteve.

Ivanković Lijanović posjetio je i tvornicu "Krivaja" u Zavidovićima kada je upravi zahvalio na odluci da doniraju određeni broj kuća za pogođena područja.

"Ova tvornica može biti veoma značajna u narednom periodu da bi pomogla u brzom osiguranju domova za sve građane koji su izgubili domove", pojasnio je.

Ivanković Lijanović posjetit će sada Maglaj, a potom i izbjeglice koje su smještene u kasarni u Zenici.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: