Komentari (25)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@Yugo-sin Nisi shvatio poentu, nije riječ o bilo kakvom ugovoru kojim se vjerski službenici petljaju u politiku na način kako to misliš, već o ugovoru kojim se reguliše status vjerskih zajednica u državi. Takav ugovor je već sklopljen sa Svetom stolicom, a zatim i sa SPC. Ostalo je da se to uredi i sa Islamskom zajednicom. Međutim, u jednom se slažem s tobom, i ova dva već zaključena ugovora treba stornirati dok se ne završi ovo sa Islamskom zajednicom, i nije mi jasno zašto to nije rađeno u paketu. Ovako, sad ispada da su ugovori sa katoličkom crkvom i SPC-om na snazi a IZ je ni na nebu ni na zemlji i politički predstavnici Srba i Hrvata sad mogu do mile volje da zajebaju IZ. To u najmanju ruku nije korektno!
Direktno nemaju nikakve veze sa politikom ali indirektno svakako imaju. Inače se ovaj levat ne bi oglašavao. Svakako se slažem da se ponište ta dva već postignuta ugovora ali i da se vjera i politika ne dodiruju. Samo tako ćemo moći nekako naprijed. Trenutno je naša politika vise vjerska nego politička.
Pa naravno da imaju indirektan uticaj na politiku, ali za takvo šta ne treba im nikakav ugovor. Ovdje je u pitanju nešto sasvim drugo, status vjerskih zajednica pred zakonom. A to kakva nam je politika već svi znamo. Ja bih samo na datu temu rekaop sljedeće - krivi su političari, i samo političari! Moć je u njihovim rukama, potpisi na odlukama su njihovi, izabrani su oni! Svaka priča koja ide u pravcu da su krivi turbo-folkeri, popovi, hodže, novinari... abolira političare od bilo kakve odgovornosti i tu i jeste naš problem!
PS. Poništiti sve ugovore - ovo je sekularna država. Zašto se o ovakvom pitanju ne raspiše referendum u BiH-pa da vidimo, demokratski!
E, Ivaniću, objasni u kom zecu leži grm? Ne budali, mislila sam da si pametniji i lukaviji!
Jesu li 1992. druge dvije vjerske zajednice pitane za bilo šta? Dragan Davidović je bio "ministar vera", a ne jedne vjere, pa što ih ne zaštitiste, nego ministar raspalio pjesmu na Grbavici sa četničkim vojevodom. Što 1992. Mladen Ivanić ne iskaza svoju principijelnost. Kaže "ja to neću dozvoliti." Neću ni ja puno toga. Samo da se zna.
Ako su zaista i drugi dali suglasnost za ugovore sa druge dvije religijske zajednice, onda je u pravu. Niko ne može imati drukčiji tretman.
Pod hitno srbe u FBiH nazvati vlasima.......................SMRT nakaradnoj izdrkotini RS i svim srbima/vlasima koji misle da ta izdrkotina treba da postoji ........... SSSI - svi srbi su isti: smradovan - sratko - penissjednik do-dick - mladen svinjoglavić - transvestit cvijanović - krava majkić - krmača pandurević - tek rođena srpska beba itd.itd.
Tako je,bravo Bakire.Ocekujem da Bakir i SDA sa iskonskim mrziteljima IZ,islama i muslimana pocnu pregovore i traze kompromis oko priznavanja prava IZ.Ne mora to naravno biti na nivou onoga sto imaju Vatikan i SPC ali eto,sta bilo.Bosnjo ce biz zadovoljan i mrvicama. Koliko nisko ste nas srozali bando nesposobna i izdajnicka.
Ateist, i manje ekonomski razvijena (često puta).
Evo ga i ovaj sa prasecim nosom. Jedino Islamska zejednica niti je pravila, niti pravi probleme drugima. Svi ste vi vlasi isti, to ja non stop govorim. Katolici i pravoslavci imaju te stvari uredjene godinama, posebno zato sto IZ nije nikada imala nista protiv. ali kad smo mi u pitanju svi se propinjete na zadnje noge. Sta je jos Vucic rekao :)
svi imaju ugovore samo bolešnjaci nemaju .... a ivanic ce to da stopira
g-dine, jeste li vi bolešnjak što se javljate, a ako niste onda ste chirilicni provokator ili ti gujahercegovacka ....
O jebem vam sve kada miješate babe i žabe. Koji kurac će vjera u politiku? Ne treba ni jedna zajednica tamo!
Tvrtko, da sam znao svakako bih isto kao i sada rekao. Neka izbace i one dvije, neka ponište ugovore. Koji kurac će popovi u politici.