BiH
0

Ivanić: Sastanak "sedmorke" neće donijeti ništa konkretno

FENA
Mladen Ivanić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mladen Ivanić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Mladen Ivanić "ništa posebno" ne očekuje od sutrašnjeg novog sastanka lidera najjačih političkih partija u BiH, pa ni da će se postići dogovor o implementaciji presude u predmetu "Sejdić-Finci".

"Trebalo bi očekivati dogovor o odluci Suda u Strazburu u predmetu 'Sejdić-Finci', ali ne vjerujem da će doći do tog dogovora. Ne vjerujem da postoji saglasnost", kazao je Ivanić na pres-konferenciji u Banjoj Luci.

Tvrdi da će sutrašnji sastanak "sedmorke" biti "još jedna zabava za narod pred ljetne odmore, bez ikakvog konkretnog rezultata".

U organizaciji predsjednika Srpske demokratske stranke (SDS) Mladena Bosića sutra će u Banjoj Luci održati novi sastanak lidera vodećih stranaka u BiH na kome će biti riječi o rješavanju presude Suda u Strazburu u predmetu "Sejdić - Finci" i mehanizmima koordinacije o pristupanju BiH Evropskoj uniji.

Osim domaćina, predsjednika SDS-a Mladena Bosića, očekuje se prisustvo predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, SDP-a Zlatka Lagumdžije, HDZ-a Dragana Čovića, SDA Sulejmana Tihića, HDZ-a 1990 Bože Ljubića i SBB-a Fahrudina Radončića.