{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ivanić primio akreditivna pisma ambasadora Gruzije za BiH

F
10.2.2015. u 14:07
10
3
Ivanić primio akreditivna pisma ambasadora Gruzije za BiH
10
Ivanić primio akreditivna pisma ambasadora Gruzije za BiH
Foto: FENA
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić poželio je novoimenovanom ambasadoru Gruzije Irakliju Koplatadzeu dobrodošlicu i uspješnu misiju u BiH, te izrazio želju da se bilateralni odnosi dvije zemlje unaprijede. Novoimenovani nerezidentni ambasador Gruzije za BiH sa sjedištem u Ankari prenio je predsjedavajućem Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću i Predsjedništvu BiH pozdrave predsjednika Gruzije Giorgija Margvelašvilija i naroda Gruzije, iskazavši uvjerenje da će se tokom njegovog mandata bilateralna saradnja dvije zemlje poboljšati, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.
Razgovarano je o stepenu razvijenosti bilateralnih odnosa u obje zemlje i postojanju potrebe za razvojem kvalitetnijih odnosa dvije zemlje, te unapređenja bilateralnih odnosa na svim poljima.

Tema susreta je bila i aktuelna politička situacija u obje zemlje. Ivanić je informisao ambasadora o toku formiranja vlasti u BiH, s posebnim osvrtom na nedavno usvojenu Izjavu Predsjedništva BiH o procesu evropskih integracija.

Ambasador Gruzije informisao je predsjedavajućeg Predsjedništva BiH o vanjskopolitičkim prioritetima Gruzije, istakavši saradnju i integraciju s NATO-om.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: