{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Interes kuvajtskih investitora za ulaganje u BiH

S
SRNA
18.2.2015. u 18:35
10
36
Interes kuvajtskih investitora za ulaganje u BiH
10
Interes kuvajtskih investitora za ulaganje u BiH
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić primio je danas ambasadora Kuvajta u BiH Nasera Ridena Tamera Almotairija, koji je naglasio povećan interes kuvajtskih investitora za ulaganje u privredu i infrastrukturu BiH.
Tokom sastanka istaknuta je dobra i prijateljska saradnja BiH i Kuvajta, te naglašeno da bi ekonomska saradnja trebalo da bude prioritet buduće saradnje.

Ivanić je zahvalio sagovorniku za dosadašnju pomoć Kuvajta, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

O aktivnostima u vezi sa konstituisanjem organa vlasti u BiH, Ivanić je danas u Sarajevu u odvojenim susretima informisao ambasadore Kuvajta, Poljske i Irana.

Tokom sastanka Ivanića i poljskog ambasadora u BiH Andržeja Kravčika istaknuto je da su odnosi BiH i Poljske dobri i prijateljski, a ambasador je istakao punu podršku Poljske procesu evropskih integracija BiH, kao i spremnost njegove zemlje da svoja iskustva u ovoj oblasti podijeli sa BiH.

Iranski ambasador u BiH Sajed Hosein Rajabi informisao je danas Ivanića o aktuelnoj političkoj situaciji u toj regiji i aktivnostima Irana u pravcu stabilizacije situacije, a tokom sastanka izražena je želja za boljom ekonomskom saradnjom dvije zemlje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: