{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ivanić primio vjerodajna pisma veleposlanika Kazahstana: Unprijediti saradnju dvije zemlje

F
10.2.2015. u 17:19
7
6
Ivanić primio vjerodajna pisma veleposlanika Kazahstana: Unprijediti saradnju dvije zemlje
7
Ivanić primio vjerodajna pisma veleposlanika Kazahstana: Unprijediti saradnju dvije zemlje
Mladen Ivanić i Aslan Mussin (Foto: FENA)
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Mladen Ivanić primio je vjerodajna pisma novoimenovanog veleposlanika Republike Kazahstan za BiH sa sjedištem u Zagrebu Aslana Mussina.
Predsjedavajući Ivanić je poželio dobrodošlicu novom kazahstanskom veleposlaniku i kazao da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Kazahstana dobri i prijateljski, da nema otvorenih pitanja između dviju zemalja, te da postoje velike mogućnosti za unapređenje ukupnih odnosa i suradnje, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Posebno je naglašena potreba unapređivanja saradnje na ekonomskom planu za šta postoje otvorene mogućnosti, kako na planu ulaganja Kazahstana u BiH, tako i u pogledu povećanja robne razmjene i transfera tehnologije iz BiH u Kazahstan. Također, perspektiva saradnje može biti u energetskom sektoru, području poljoprivrede i turizmu.

Razmijenjena su mišljenja i o aktualnoj političkoj situaciji u dvije zemlje. U tom kontekstu Ivanić je veleposlanika Kazahstana informirao o aktivnostima na konstituiranju tijela vlasti u BiH i o europskoj inicijativi za BiH.

Veleposlanik Mussin je kazao da će raditi na unapređenju bilateralnih odnosa, te razvijati saradnju u svim područjima od interesa za Bosnu i Hercegovinu i Kazahstan.

"Potrebno je poduzeti korake i zaključiti odgovarajuće sporazume kako bi se intenzivirala suradnja, posebice na ekonomskom planu između dviju zemalja",naglasio je Mussin.

Ivanić je poželio uspjeh u radu veleposlaniku Kazahstana za BiH i iskazao uvjerenje da će se bilateralni odnosi dviju zemalja u budućnosti razvijati na obostranu korist, navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: