Komentari (657)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
E oca mi ako ona bude dogradonacelnica treba pustit da nas bombarduju, Skaka sve ti oprastamo
Ima li ijedna ali ijedna hrvatska famelija u Sarajevu da nema bar jednog zaposlenog na drzavnim jaslama? Ja imam dosta poznanika i svi su zaposleni ali svi!! A sehidska djeca djeca zlatnih ljiljana?
"Mi Bošnjaci njekad slavni narod..." Davno je to sredinom 19. stoljeća pisao Ivan Franjo Jukić. Čuj ove bibe iz Njihove Stranke, kaže: "To je nešto novo što su oni izmislili".
PRIKAŽI ODGOVORE (13)
Hajd što je ustaška krava zadojena al što je neobrazovana ccc
Skupština KS je treba proglasit za persona non grata....ko god joj da medijski prostor neprijatelj je ovog naroda
ustaško žuto svrakče 🤣
Sta je pogrijesila neka mi netko objasni samo,sta pjenite bezveze,zena rekla istinu.
Pročitaj malo historiju Bosne i Bošnjaka. Srednjovijekovni naziv Bošnjanin, koristio se do dolaska Osmanske vlasti. Tada se učvršćava naziv Bošnjaci
Hvala na svemu gđice Marić no večeras padaju sve iluzije. Hvala što ste nas branili, ali nemojte više, sve je kristalno jasno ne znam samo šta se ovoliko čekalo da ova izjava dobije svjetlo dana. Hvala na svemu i od danas gubite barem jednu vatrenu podršku koja je nesebičon bila za vas od tog jednog "Novog# ili ti "Izmišljenog" lika ili več šta ... Mnogo sreće u budućem radu i pozdravite Kojovića, onako .... od srca za Dan žena.
."Znaš Bošnjače, nije davno bilo Sveg' mi sv'jeta nema petnaest ljeta Kad u našoj Bosni ponositoj I junačkoj zemlji Hercegovoj Od Trebinja to Brodskijeh vrata Nije bilo Srba ni Hrvata A danas se kroz svoje hire Oba stranca ko u svome šire Oba su nas gosta saletila Da nam otmu najsvetije blago Naše ime ponosno i drago." ("Pjesma Bošnjaku", list "Bošnjak" u izdanju od 2.07.1891., autor Safvet-beg Bašagić)
Kao što sam rekao, Kolinda vrati se, sve ti opraštamo, sad nerado kažem: SKAKA VRATI SE, SVI TI OPRAŠTAMO! Marička - najblaže rečeno, razočarenje!
Pa šta treba? - Mrzitelja Bošnjaka hvaliti! Ako je četvorka podrži za zamjenika gradonačelnik Sarajeva, završit će zauvijek kod Bošnjaka - nema više glasova od Bošnjaka.
Pa šta treba? - Mrzitelja Bošnjaka hvaliti! Ako je četvorka podrži za zamjenika gradonačelnik Sarajeva, završit će zauvijek kod Bošnjaka - nema više glasova od Bošnjaka.
Kakva blamaža! Kakav je ovo gaf ove "nezavisne" analitičarke Marić. Suzdržavam se da šta ne opsujem. Pa zar je moguće da ova fakultetski obrazovana spodoba ne zna historiju BiH? Pa Bošnjani (Bošnjaci) su ti, glupačo, to svaki srednjoškolac zna, pražitelji ove lijepe nam BiH. Kad ni Hrvata, ni Srbina nije bilo, bio je dobri Bošnjanin! Koliko samo Hrvata ima prezime Bošnjak! Očito je da je NiP trojanski konj ubačen u BiH od neprijatelja da BiH učini nemogućom državom.
Ma sve je kristalno jasno jer su očigledno postojala dva aršina uvijek, i to jedan za nas u Bosni i Hercegovini, a drugi sa gospodu strance. Mogu samo misliti šta ona Zovko laprda o nama u bijelom svijetu, i na kraju ko im je dao to pravo !!!
Bošnjaci nisu izmislili ime, samo su ga uzeli od ostalih koji ga nisu htjeli jer su sebi preuzeli neka druga imena koja isto nisu bila njihova. Fra Ivan Franjo Jukić proje 150 godina napisao da ovdje žive isključivo Bošnjaci raznih vjera. Jeste li znali da na jednom vitraju u sarajevskoj katedrali kao posveta stoji "katolici bošnjaci grada Sarajeva". Tako da su ovdje svi preuzeli neka imena samo su muslimani najsvježiji
Dok god jedni drugima budemo negirali identitet nejma suživota u Bosni i Hercegovini. Ovo je zemlja Bošnjaka, Srba i Hrvata te ostalih stanovnika koji to troje nisu.
Muslimani su izgleda nastavili tradiciju prave Bosne i Hercegovine, mislim da bi posteno bilo da ovdje imamo Bošnjake mislimane, Bošnjake pravoslavce, Bošnjake katolike ..... Bošnjaci bi bili po mjestu svoga rodjenja, tj. po Bosni i Hercegovini a što se vjere tiče, pa šta me briga ko se kako moli bitno je da je posvečen svojoj pravoj domovini, ali ...... mnogi bi da posiju ovdje da da šnjaju u Beogradu ili Zagrebu na šalost. No to ne prolazi.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
sve je bolje od SDA i svega što su zatrovali svojim balijizmom
sramotno
Ivana Marić - analitičarka hahahaha. Ivana Marić kandidat za dogradonačelnika hahahahah. Ivana Marić nije ni za oglabat penis. Bošnjo, tuci se u vugla.
Zvanicna bosnjacka istoriografija se poziva na starorimski spis iz drugog veka u kome se pominje reka bosna i ljudi koji zeve pored reke bosne.... Analogno tome Bosanac ili Bosnjak je geografska odrednica kao npr...neretvljanin ili timocanin, moravac..... Jos interesantnije je da u tom iliricumu nije poznato ni jedno pleme koji su sebe zvali ilirima.... To je kao jugoslavija... ili usa...Ali niko nema pravo da bosancima ili bosnjacima iz ovoh ili drugih razloga negira ime i postojanje
Najvece lazi, prevare i bajke dalmatinskog "pustolova" vedrana badjuna - pokrenimo algoritam da se prosiri istina o najvecem prevarantu i redikulu Balkana www.vedranlazun.com Zahvaljujem i izvinjavam se na spamovanju