Bošnjaci nisu izmislili ime, samo su ga uzeli od ostalih koji ga nisu htjeli jer su sebi preuzeli neka druga imena koja isto nisu bila njihova. Fra Ivan Franjo Jukić proje 150 godina napisao da ovdje žive isključivo Bošnjaci raznih vjera. Jeste li znali da na jednom vitraju u sarajevskoj katedrali kao posveta stoji "katolici bošnjaci grada Sarajeva". Tako da su ovdje svi preuzeli neka imena samo su muslimani najsvježiji
Dok god jedni drugima budemo negirali identitet nejma suživota u Bosni i Hercegovini. Ovo je zemlja Bošnjaka, Srba i Hrvata te ostalih stanovnika koji to troje nisu.
Muslimani su izgleda nastavili tradiciju prave Bosne i Hercegovine, mislim da bi posteno bilo da ovdje imamo Bošnjake mislimane, Bošnjake pravoslavce, Bošnjake katolike ..... Bošnjaci bi bili po mjestu svoga rodjenja, tj. po Bosni i Hercegovini a što se vjere tiče, pa šta me briga ko se kako moli bitno je da je posvečen svojoj pravoj domovini, ali ...... mnogi bi da posiju ovdje da da šnjaju u Beogradu ili Zagrebu na šalost. No to ne prolazi.
Prikaži sve komentare (657)