{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Isti stavovi u slučaju "Sejdić i Finci"

F
31.1.2012. u 13:04
0
5
Isti stavovi u slučaju "Sejdić i Finci"
0
Isti stavovi u slučaju "Sejdić i Finci"
Dervo Sejdić
Naredna sjednica Privremene zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH za provođenje presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu "Sejdić i Finci protiv BiH" bit će održana 13. februara.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Dogovoreno je to na današnjoj sjednici privremene zajedničke komisije na kojoj su izneseni, uglavnom odranije poznati stavovi političkih stranaka u vezi s implementacijom presude u predmetu "Sejdić i Finci protiv BiH".

Članovi komisije iz RS-a kazali su da će sačekati stav Narodne skupštine RS-a, koja bi ovo pitanje trebala razmatrati na sjednici zakazanoj za 7. februar.

Predsjedavajući privremene zajedničke komisije Šefik Džaferović je nakon sjednice kazao novinarima da je suština današnjih zaključaka da se vidi da li je do 13. februara moguće postići političku saglasnost na nivou komisije.

"Ukoliko to ne bude bilo moguće zatražit ćemo pomoć predsjednika šest političkih stranaka, da vidimo da li je moguće da oni postignu političku saglasnost o pitanjima koja se tiču amandmana na Ustav BiH koji bi značili implementaciju presude u predmetu 'Sejdić i Finci protiv BiH", kazao je Džaferović.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: