{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sastanak Kolegija Privremene komisije i stranačkih lidera 6. marta

F
28.2.2012. u 11:27
0
1
Sastanak Kolegija Privremene komisije i stranačkih lidera 6. marta
0
Sastanak Kolegija Privremene komisije i stranačkih lidera 6. marta
Dervo Sejdić
Sastanak Kolegija Privremene zajedničke komisije oba doma Parlamentarne skupštine BiH za provođenje presude Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu u predmetu "Sejdić i Finci protiv BiH“ s predsjednicima političkih stranaka zastupljenih u parlamentu BiH zakazan je za 6. mart.
Ovo je danas u Sarajevu potvrdio predsjedavajući Privremene zajedničke komisije Šefik Džaferović, dodajući da su pozivi već upućeni.

Privremena zajednička komisija je na posljednjoj sjednici odlučila da Kolegij Komisije obavi konsultacije s predsjednicima svih parlamentarnih stranaka u vezi s prijedlozima za provođenje presude u predmetu "Sejdić-Finci".

"To će biti radno-konsultativni sastanak Kolegija Komisije s predsjednicima stranaka. Pokušavamo da iscrpimo sve što je moguće da iscrpimo, da bismo implementirali presudu“, kazao je Džaferović.

Po njegovim riječima, Komisija je odlučila da ne prepusti ništa slučaju i da sve ono što joj može biti od koristi da bi se implementirala presuda, iskoristi.

"Cijenimo da je potrebno pozvati i lidere, mada bih volio da kompletan ovaj proces možemo da završimo u okviru samo institucija kao što su Predsjedništvo, Vijeće ministara ili Parlamentarna skupština BiH", kazao je Džaferović.

Ali, dodao je, praksa nas uči da nam lideri mogu pomoći jer su pomagali i u drugim slučajevima.

"Ovo je ustavna reforma i pozvani su lideri ne samo šest nego svih 13 stranaka", kazao je Džaferović.

Sastanak s liderima je 6. marta, a za 12. mart je planirana sjednica privremene zajedničke komisije.

"Dvanaestog je rok. Želim da se dogodi implementacija te presude, odnosno dogodi ta politička saglasnost. Hoće li, u ovom trenutku ne mogu to da kažem jer ne zavisi samo od mene", kazao je Džaferović.

U skladu sa zaključkom oba doma PSBiH, rad Privremene zajedničke komisije trebao bi završiti najkasnije do 12. marta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: