Komentari (86)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ako ne znate sta je sadekatul fitr i kako se odredjuje molim vas nemojte komentarisati.
Tako je. Bravo i hvala IZ
Svako ima pravo da komentarima šta želi. Ovo je demokratsko društvo.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Sadakatul-fitr se daje siromasnim osobama i nikako IZ, zekat takodjer se nebi trebao davati u bejtul-mal IZ jer IZ nije drzava.
Može se davati i islamskoj zajednici ali može se davati i ljudima. Jednostavno, poštovat oboje.
ustanove koje se ne peru stranke nego ih jos pravo podrzavaju
Nigdje više pametnjakoviča na jednom mjestu . Pola ih neće dati vitre nikako a neće ih dati ni sirotinji ..Niko vas ne sili da to date IZ toliko je određeno da date pa vi to dajte kome hoćete al nemojte pričati da nemate , Ko nema , on je za vitara ..Ako imaš dadni po 10 km po glavi svoje familije kome Hoćeš.
Bravo za komentar 👍
Da li IZ osluškuje glas svog naroda,ili su se pretvorili u klasični sebični Kler,koji samo zadovoljava svoje staleške potrebe,uhljebljuje sve članove porodica i birokratiziraju se…? Bice interesantno gledati rasplet ove prevare stoljeća
Kako se covjek poceo mijesati u bozije i kako se osilio da je veci i od samog boga tad je sve i krenulo naopako na zemlji
Vitre su se od pamtijveka davale najsiromašnijim u svom komšilukuNikada se nisu davale IZ da ona određuje i daje nekome...Možda se treba obnoviti vozni park ili kupiti kakva hacijendaKo onaj presjednik IZ što je kupio hotel Srbiju na Iliđi..zaboravio sam mu imeNegdje oko 2004 godine.
Dacu koliko i kome ja hocu.I komentarisacu koliko i kad hocu.
Ne dam u dzamiju,ni jedno ni drugo!Daću sirotinju! To je zinilo na dunjaluk. Samo se pitam boje li se oni Boga,kad kazu da treba samo u dzamiju davat!?
Odkad znam za sebe djelim sedaku i zekjat , osobama kojem je to stvarno potrebno iz socijalni ili zdravsteni razloga to je moj srcani dar i pozelim srecu i zdravlje svima ,kao i svojoj porodici. Ali ne zelim uplacivati na racun Islamske zajednice jer ne osjecam duznost prema njima koji su to povjerenje prokockali kroz milijonske uplate vjernika ali zavrsi to u krugu zajednice vrlo malo do oni za koga su bile namjenjene.
Sadekatul fitr se NE MORA dati u Bejtul mal! Druga stvar, Sadekatul fitr je bolje dati u hrani, a ne u novcu i to direkt siromasima!
Bitno je kmecat kako hodze pare uzimaju, a sutra ce hodži doc da mu babu gasuli, jer je njega strah mrtvaca
Kakve veze ima tvoj odgovor sa ovim? Zna se kome pripada Sadekatul fitr, a i zna se kako se hodže finansiraju...
Pogledajte samo vozni park od glavesina iz islamske zajednice sve auta preko 150.000 KM a da se ne prica dalje gdje i kako zavrse te pare.....pomozi.ba najjaca organizacija sve dokumentovano sa fotografijama ko se izljecio i kada ....treba dati od srca koliko mozes a ne da mi ovi vjerski lideri tj politicari odredjuju koliko cu jer je to postala politika
OVI SU OD VJERSKI ZAJEDNICA NAPRAVILI FIRME KAKO NAROD NE VIDI DA IMAJU CJENOVNIK.I TAKO JE U SVAKOJ VJERI ONI SEBI UZELI ZA PRAVA DA ODREDZUJU CIJENE.TREBA NAROD POMAGATI KOME TREBA KOMSIJE SVAKO ZNA KOME JE POTREBNA POMOC.A NE OVE STO SE KRIJU IZA VJERE A LOPOVI NAJVECI IZ SVE I JEDNE VJERSKE ZAJEDNICE.NAROD KODA JE BEZ OCIJU POGLEDAJ KOJA AUTA VOZE TI KVAZI VJERSKI POGLAVARI.SVE LOPOVI GORI OD GOREG.
Ništa ne davati ovim lopovima. Samo direktno u ruke sirotinji. Sirotinje puna Bosna.
Potpuno je pogresno i neispravno Sadakatul -fitr davati u IZ.
Na osnovu cega to tvrdis?
Sadekatul fitr je bolje davati u hrani, a ne u novcu
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Politicka stranka
Obično galamu oko vitara dignu oni što dnevno ostave 20 KM u kladionici, ali puno godišnje jednom 10 KM u fondove za pomaganje drugim ljudima.