Komentari (417)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Joj Bože čime se mi još uvijek bavimo, zapeli u kamenom dobu.
Bošnjačka politika ne može ništa sama riješiti pa ni pitanje jezika na cijeloj teritoriji BiH, već joj uvijek treba "poštapalica" iz međunarodne zajednice.
Koliko je bošnjačka minder politika inferiorna pokazuje i ovo sa jezikom.
PRIKAŽI ODGOVORE (9)
Koliko je bošnjačka minder politika inferiorna pokazuje i ovo sa jezikom.
Bošnjačka politika ne može ništa sama riješiti pa ni pitanje jezika na cijeloj teritoriji BiH, već joj uvijek treba "poštapalica" iz međunarodne zajednice.
Pokazalo se kome stvarno smeta "Bosanstvo" kada se vodila kampanja pred popis stanovništva 2013.godine, kampanja "bitno je biti Bošnjak".Upravo ti su teško verbalno osuđivali sve one koji su isticali svoje pravo da budu "Bosanci".Kampanju protiv "Bosanstva" nisu vodili ni Srbi a ni Hrvati, već upravo sami Bošnjaci.
PRIKAŽI ODGOVORE (28)
http://i.imgur.com/0Dsv0p0.jpg
U Bosni postoji samo Bosanski jezik
REPUBLIKA SRPSKA SVI SMO STOBOM SADA
Kako kad ne priznaje hercegovački jezik, a ima Herceegovce?
Najbolje je da jednu godinu svi pricamo bosanski, drugu srpski, trecu hrvatski pa da se rotiramo ko rotori. Oficijelni jezik u Bosni je zapravo govor mrznje. Bem ti zemlju u kojoj ovaj majmun Inzko kao nesto pojasnjava ljudima kojim jezikom govore. Nomalnim gradjanima najmanje je bitan jezik a na njega obracaju paznju samo nacionalisti i fasisti, ovi bozoni koji su zapravo nepismeni ali nema veze, bitno je da znaju na kojem su oni to jeziku nepismeni.
B Bosni 60 % govore bosanski ostali jezici su manjinski i to vam je to ljudi.
Pitanje jezika vrlo je jednostavno. U Bosni i Hercegovini najmanje 30 godina prije izbijanja rata u skolama se ucio slovom i brojem srpskohrvatski / hrvatskosrpski jezik. Taj su jezik ucili i Srbi i Hrvati i Bosnjaci, a i svi ostali. Negdje od 1990 Srbi pocinju govoriti samo srpski, a Hrvati samo hrvatski jezik, pazeci dobro da se ne zajebu je li tocka ili tacka, je li kava ili kafa, je li tisica ili je hiljada i tako u nedogled. Bosancima i Hercegovcima potpuno je svejedno. Srpskohrvatski / hrvatskosrpski nije nista drugo nego bosanski jezik ili bosanskohercegovacki jezik u kojem je potpuno svejedno kaze li se vazduh, zrak ili hava. ;o)) pa bio ti Srbin, Hrvat ili Bosnjak.
I niko mi ne moze ukrasti ni domovinu ni otadzbinu ma koliko se trudili i sa zapada i sa istoka.
Dok citam ove komentare, jezim se od krize identiteta kroz koju prolaze muslimani u BIH. Jedni su Bosnjaci, drugi Bosanci, za jedne su tri naroda u BIH, za druge jedan sa tri vjere pri cemu znaci nisu nacisto ni kako sr zovu ni ko je dio njihovog etnosa... Neka vam je Bog na pomoci.
Nije to do Bosnjaka, to je vise do vas. Sto ne razumijete, bolje da pitate.
Umjesto da lupate po crvenom smislite pitanje. Hajde!
Najveca laz ikad je da je rat u BiH zaustavljen. Rat u BiH jos uvjek traje i to se vidi i osjeti na svakom pedlju ove drzave na svim podrucjima.
Ne seri.
Ti ne seri. Ovdje SE RATUJE SVAKI DAN izmedju stranaka i gradjani JOS UVJEK ISPASTAJU zbog toga,ljudi masovno vrse samoubistva...zrtava je isto kao za vrijeme rata samo se druga sredstva upotrebljavaju umjesto oruzja i to je cinjenica!
Aj kruše dragi, u najmoćnijoj zemlji svijeta, SAD-u, službeni jezik je engleski, a ne američki i njima to ne smeta, a nas par miliona, koliko ima jedan veći gradić u SAD-u, raspravljamo u nazivima jezika kao da planiramo misiju na Mars.
Gosp Incko , Krajnje je vrijeme da pokažete odlučnost u okviru ovlaštenja koja imate ( jedini tumač Dejtonskog ugovora ) i da smijenite sve one koji sebi daju za pravo da baljezgaju i huškaju narod na nove podjele i sukobe. PS ; neotesani seljačina ( ime mu je Dodo, broj cipele 48 ) mora hitno biti uklonjen sa političke scene , a onda da se po kratkom postupku obavi istraga i suđenje o malverzacijama i kriminalu dotičnog šumnjaka i njegove bagre , koji je u prvom redu u crno zavio srpski narod , pa onda i ostale.
ajde bre prestanite da kmečite
Kmečio ti je čale , kada te je sa kevom pravio , krmak jedan neotesani. Ako iko kmeči , onda to kmečite vi šumnjaci , uključujući naravno predsednika Dodu . Ima li i jedan dan da on ne kmeči ; srbi , srbija , srpska , mi srbi nečemo .nikadaa.., mi srbi hočemo ..., mi srbi , mi srbi ...srpska ( šumska ). Pa dosta , bre ,
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
како то изгледа када мораш свакодневно да лажеш и називаш српски језик другим именом? јел то исто као и када сваки дан лажеш о измишљеним геноцидима?
maleni Pa daj nam tu vasu poeziju bgt da se malo nacitamo jbt...daj nam neku iz perioda od 15-20 vijeka matere ti tvoje
Pa vi na tom Kosovu ste samo ep i imali :) laz i samo laz ali kako vrijeme polako tece voda izbacuje na povrsinu svu necist pa ce i tu bitku :) A i Hasanaginca je Vasa jelde.. Da Turcina Marka citam buahahah I
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
ауууу, колико разних имена за српски језик (хрватски, босански, црногорски...) Похваљујем све коментаторе на одличном знању Српског језика....него, имате ли неки ваш, и када ћете почети и на њему да коментаришете??
tako mala zemlja a tri jezika.
Da parafraziram Ramba. Bosanski je plastik fantastik, turbo folk-sistem ubrizgavanja goriva pod pritiskom u cilindar motorasa unutrasnjim sagorijevanjem. Turbo folk je gorenje naroda, svako pospjesivanje (jezik,bošnjaštvo,referendum za nezavisnost,treći entitet) tog sagorijevanja je turbo folk, razbuktavanje najnizih strasti kod homo sapiensa.
znamo mi to Incko al hajde ti to objasni onima u genocidnoj