Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Problem će biti ako se to primjeni formalno, a suštinski mnoge stvari zaborave ili ne uzmu u obzir. Upravo ovaj apel inžinjera je odličan korak prema pozitivnom ishodu i samo inžinjeri mogu i moraju dati svoj doprinos ovom bitnom procesu. Naravno, biće opstrukcija kao i u ovom prethodnom komentaru nekiog ko je neupućen, neznalica ili krimos sa možda kupljenim diplomom ali dobro uhljebljen u stranačkoj bešici!!!!
Zna se ko se pita u BiH, preCednik kaze Srbi i Hrvati se pitaju, nikad više Turci.
Ja mislim da sve drzave svijeta zajedno,nemaju ovoliko ministarstava,agencija,nekakvih komora kao sto nasa zemlja ima,pa nije ni cudo sto ljudi bjeze jer ovdje nema srece za posten svijet,nego je samo stvorena da hrani Stranke i uhljebe i njihove porodice u drzvnim firmama.
Svaka zemlja ima inženjersku, advokatsku itd komoru i nemaju veze sa strankama i politikama po defaultu nego da osiguraju kvalitet struke
KLIX NOVINARSTVO dno DNA??? Gdje je ime INŽINJERSKE KOMORE(ima ih više u FBiH) ??? Gdje je IME OSOBE(podrazumjeva se KVALIFIKACIJA i ISKUSTVO) koja je dala izjavu NOVINARU ???
Valjda je to u svijetu davno izmisljeno. Mi trebamo samo kupit uradjaje i primjenit bez puno filozofije. Naravno ako to odgovara politickim akterima.
Odakle se sa ova komora stvorila... gdje su bili do sada? Naravno da treba tražiti najbolje rješenje i da će se tako i raditi...