Osvojite ulaznice
0

Interes za Svijet dinosaura ne jenjava uprkos minusima

Sarajevo-x.com
Interes za izložbu Svijet dinosaurusa, postavljenu u Pionirskoj dolini, ne jenjava ni uprkos niskim temperaturama koje ovih dana vladaju u našem glavnom gradu.

Od otvaranja izložbe pa do danas, preko 10.000 posjetilaca je imalo priliku da osjeti avanturu kroz koju su ih vodili Alosaurus, Tiranosaurus, Centrosaurus i ostatak ekipe. Posebna radost zbog upoznavanja sa replikama ovih životinja koje su nekada vladale Zemljom, primjećuje se kod djece, ali ni odrasli nisu manje oduševljeni postavkom.

Kako bi omogućili što većem broju djece iz BiH, ali i gostiju u našoj zemlji da posjete izložbu, mnoge kompanije su se obratile organizatoru, agenciji McCann Sarajevo, sa željom da omoguće dolazak određenih grupa djece, članova raznih klubova i korisnika usluga ustanova za odgoj i obrazovanje djece i mladih. Kompanija Nestle je na taj način omogućila da učesnici turnira ''Happy Hockey Days 2012'', u okviru svog programa posjete izložbu, dok će zahvaljujući komaniji Sony i novom doktoru u gradu - Dr Techno, korisnici Zavoda za zaštitu djece i omladine Pazarić također uživati u ovoj nevjerovatnoj postavci.

Ova izložba će pomoći i Pionirskoj dolini u realizaciji njihovih budućih projekata i proširenju atraktivnih sadržaja za građane Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

52 eksponata dinosaurusa u prirodnoj veličini bit će moguće vidjeti u našem gradu sve do 19. februara, a portal Sarajevo-x.com je i danas za poznavatelje ovih životinjskih vrsta pripremio gratis ulaznice za izložbu. Da biste ih osvojili pošaljite tačan odgovor na pitanje ''Koji je naziv dinosaurusa sa slike?'' na e-mail adresu [email protected]. U e-mailu je neophodno napisati ime, prezime i broj telefona. Prva tri čitatelja koja daju tačan odgovor nagrađujemo sa po dvije ulaznice za izložbu.

Nagradna igra traje do petka kada će biti objavljena imena sretnih dobitnika.