Zvanično otvorena izložba
0

Djeca uživala u igri sa ogromnim dinosaurima

Piše: N. Grabovica
(Foto: Nedim Grabovica/Sarajevo-x.com)
U Pionirskoj dolini u Sarajevu danas je i zvanično otvorena izložba pod nazivom Svijet dinosaura. Brojni posjetitelji, a ponajviše najmlađi, mogli su vidjeti životinje u prirodnoj veličini, koje su izumrle prije 230 miliona godina. Organizator ove evropske izložbe je agencija McCann Sarajevo.

"Zima je godišnje doba sa manje zanimljivih sadržaja u gradovima, tako da je ovo odlična prilika da unesemo više živosti i avanture u našu svakodnevnicu. Prije Sarajeva, izložbu su mogli vidjeti Beograđani, a uskoro će to biti u prilici i stanovnici Podgorice, nakon čega će ona biti dio stalne postavke muzeja u Hannoveru“ naglasila je Amra Jusović, PR agencije.

Izložbi su prisustvovali i štićenici Dječijeg doma Bjelave, porodice iz SOS dječijeg sela, brojne Sarajlije sa svojim mališanima, ali i turisti koji su se u ovom periodu zatekli u našem glavnom gradu.

"Inače sam iz Herceg-Novog, a u Sarajevu sam turistički sa porodicom i prijateljima. Pročitala sam negdje najavu za ovu izložbu pa nas je zainteresiralo kako to izgleda i oduševljeni smo. Svi smo iznenađeni veličinom i izgledom ovih životinja", rekla je Lidija Petrović.

Esad Tajić, upravnik Pionirske doline, istakao je kako je ovo odličan način da se mladi educiraju te pritom nauče cijeniti današnje životinjske vrste od kojih su pojedine također pred izumiranjem.

Izložba je otvorena svakim danom od devet do 19 sati, a trajat će do 19. februara. Cijena ulaznica za odrasle je sedam KM, dok za djecu do 15 godina košta pet maraka. Organizatori su osigurali i porodične ulaznice po cijeni od 16 KM za četveročlanu porodicu, a ulaz za djecu do tri godine je besplatan.