BiH
0

Osvojite ulaznice za izložbu Svijet dinosaura

Sarajevo-x.com
Najsenzacionalnija izložba dinosaura ''Svijet dinosaura'', koja je 25. januara otvorena u Sarajevu, i pored velikih snježnih padavina, i dalje budi zanimanje kako medija tako i javnosti.

Portal Sarajevo-x.com je i danas za poznavatelje ovih životinjskih vrsta pripremio gratis ulaznice za izložbu. Da biste ih osvojili pošaljite tačan odgovor na pitanje ''Koji je naziv dinosaura sa slike?'' na e-mail adresu [email protected]. U e-mailu je neophodno napisati ime, prezime i broj telefona. Prva tri čitatelja koja daju tačan odgovor nagrađujemo sa po dvije ulaznice za izložbu.

Nagradna igra traje do ponedjeljka, 13. februara, kada će biti objavljena imena sretnih dobitnika.

Izložbu je do sada posjetilo preko 10.000 posjetilaca, koji su imali prilku vidjeti 52 eksponata u prirodnoj velični, rekonstruisanih pod strogim nadzorom Njemačkog paleontološkog istaživačkog centra i paleontološkog muzeja iz Hanovera.

Sa novim količinama snijega za mlađe posjetioce stvoren je poseban ugođaj, te sada svi koji posjete dinosauruse, mogu da istražuju i snježne tunele, prave Snješka Bijelića ili možda snježnu repliku omiljenog dinosaura. Starijim posjetiocima preporučujemo da izložbu posjete u popodnevim satima od 16-19, kada su dinosaurusi posebno osvjetljeni, te postaju još zanimljiviji onim odraslim u kojima leži dječiji duh.

Cijena ulaznice za odrasle iznosi 7KM, dok je za djecu uzrasta do 15 godina 5KM. Također postoji i porodična karta, koja košta 16KM.

Izložba je otvorena od 25. januara do 19. februara, svakim danom od 9h do 19h.

Grad Sarajevo je počasni pokrovitelj projekta. Sponzori izložbe Podravka i Nestle. Partner prevoznik: Centrotrans Eurolines. Medijski partneri projekta TVSA i PINK BH, Oslobođenje, Gracija, Sarajevo x, RSG 1, Europlakat.