Komentari (227)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Priključite Sebiju na jedan, da vidimo radi li.
Ja ne vidim odgovor na pitanje: "da li se respirator ACM812A može koristiti u jedinicama intenzivne njege za višednevni tretman ležećih pacijenata sa simptomima teške respiratorne insuficijencije izazvane virusnom intersticijalnom upalom pluća".
Pa kažu da je IIb rizik za pacijenta, da još iza ima samo uređaj oznake III rizuka. Sve ukazuje da nije za intenzivnu.
https://tatrixmedical.com/product/acm812a-ventilator/
Je li moguće da ja ovo čitam? Odeš nekom jarane da ti dokaže da je tvoj instrument tj. respirator 100% instument koji služi nekoj svrsi. I odobren je za koristenje. A nama ti nisu ni trebali, hem su lažni za koronu, hem što se čopilo na njima love.
Sad kad se ispostavi da je sva "Afera" sa respiratorima bila samo predstava za ljevicu i ge n o cidne vlahe, a da su respiratori u redu za korištenje..
U sve sda prostore po gradovima u federaciji rasporediti ove ventilatore da se može bokirovo nasikirano pučanstvo spojit na iste. Mozda im bude bolje u jeku ovih napada na njihove lopove. Imaju aparati i peti mod rada, CRIJEVO CUCLING
Ma pokrenimo HUMANITARNU AKCIJU - Kupi gajbu malina za Bakira - Od prikupljenih para sami sebi kupujemo respiratore za mogući drugi vala pandemije virusa
Evo vam ih za 5800 USD + shipping free: https://carlsky.com/product/ventilator-acm812a/
Konstatovali da je "malina" upisana u registar - naknadno, konstatovai da je riječ o visokorizicnom instrumentu klase IIb rizika po pacijenta, dali zakljucak da ne mogu provesti detaljniju analizu respiratora bez uvida u relevantnu dokumentaciju proizvođača, a onda konstatovali da je "potrebno upisati respirator ACM812A u registar odobrenih sredstava odobrenih za upotrebu kako bi se procedura zavrsila" .
@Tersalka ... i sad se pitamo na osnovu cega da se taj aparat odobri za upotrebu, kakvu tacno upotrebu? Da se zavrsi "procedura" - u interesu koje procedure je ova preporuka? Ko to izvrsava stranacki nalog zataskavanja?
Sta li ce sad izmisliti da ne valja evo do sada se sve pokazalo kontra onoga sto su mrzitelji Fikretovi pokazivali i lagali koja je laz sledeca
@potocari Da lì si procitao clanak u cijelosti i da li si razumio sta pise? Prakticno kazu da nemaju pojma kako se koristi ni za koju je namjenu ali njima je bitno da se upisu u registrar da bi se mogli koristiti! Znaci prave nas budalama. Zataskavaju cijelu pricu, hoce da koriste nesto sto ne znaju ni kako funkcionise ni cemu sluzi ali daj da mi to upisemo u registrar pa nek truhnu u nekom podrumu a 3F cisti ko suza
Evo vam ih za 5800 USD + shipping free: https://carlsky.com/product/ventilator-acm812a/
@OldGary Nije to taj. Ovi nasi su pozlaceni, zato toliko kostaju. Sto ventilatora za mog Bakira.
Institut bi najvise volio da neko na youtube napravi recenziju ko za novi mobitel pa de se oni samo copy paste ugrade u tu analizu... mozda i ne znaju otvorit kutiju.
Nekim ljudima je nemoguće objasniti da je u trenutku kad je ovo kupovano postojala ZABRANA EU da se medicinska oprema iz EU prodavaje nekom van tog kluba
Pošto odgovara za vozila hitne, sad se mora nabaviti još 100 novih vozila hitne i sve preko slatke maline da bi se to ugradilo. To je još jedno 20-30 miliona km
Znaci, mogu se koristiti na terenu i u bolnici? I imaju CA certifikat za uvoz na podrucje EU? I imaju mogucnost invazivne i neinvazivne primjene? Pa u cemu je onda problem? Sva prica je krenula od tvrdnje da respirstori nisu ni za sta, a cuj sad ovo, sta strucni ljudi kazu?!
hahaha jos ce na kraju ispasti da su ovo najbolji raspiratori na svijetu. fuj
Svako medicinsko sredstvo mora proci ovaj proces. Bombasticni naslov je za neuke i neupucene. Institut nece dokazati nista novo. Samo ce analizirati i upisati u registar i time dati dozvolu za koristenje, a to je da se koristi za hitne mobilne slucajeve.