BiH
0

Inicijativa Prijatelja BiH: Kasarne staviti na raspolaganje raseljenima

NAP
Orašje (Foto: EPA)
Orašje (Foto: EPA)
Udruženje Prijatelji BiH pozvalo je danas vlasti u Bosni i Hercegovini da sve uslovne i slobodne kapacitete, odnosno objekte i kasarne, Oružanih snaga BiH stave na raspolaganje raseljenim osobama u katastrofalnim poplavama koje su zadesile našu zemlju, saopćeno je danas.

"Vlasti BiH, državne i entitetske trebaju omogući smještaj osoba koje su izgubile krov nad glavom u objektima Oružanih snaga BiH i Ministarstva odbrane, obzirom da se u velikom broju slučajeva radi o mnogo uslovnijem smještaju nego što je to onaj u kojem se većina raseljenih sada nalazi", navodi se u saopćenju.

Kako ističe predsjednik Udruženja „Prijatelji BiH“ Jusuf Pušina postoje veliki neiskorišteni kapaciteti, posebno kada je riječ o imovini i objektima koji su proglašeni neperspektivnim.

"Čak i u objektima koji su proglašeni perspektivnim ima dovoljno prostora da se ljudima omogući bolji i dostojanstveniji smještaj do obnove njihovih domova ili izgradnje novih. Ljudi su najbitniji i država mora pokazati da čini sve da im pomogne i olakša u krizno vrijeme", navodi Pušina.