Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Legenda
A opsada središnje Bosne, majmune.
Srbi nikada nisu imali plan niti namjeru uzeti Sarajevo. Opsjedom Sarajeva, s vrlo ograničenim snagama, uz artiljerijsko oružje, vezali su značajno velike neprijateljske snage, a u međuvremenu su uspješno zavladali podrinjem, koridorom i velikim dijelom Krajine. Rezultat toga je 49% RS i distrikt Brčko, što je preko 50% BiH. Dakle, cijela BiH je platila za Sarajevo. Još da nije bilo HVO stanje bi bilo još gore. Molim minuse sa argumentima.
Opsada Sarajeva bila je najduza opsada jednog glavnog grada ikada,44 mjeseca,od 5.4.1992.-29.2.1996.,sto je 3x duze od opsade Staljingrada.U prosjeku je 329 granata dnevno ispaljivano na Sarajevo.
Ih, ja kao rodjeni Sarajlija sam mislio da su Prvi i Drugi svjetski rat bili najznačajniji dogadjaji 20 vijeka, kao i ubistva 11 miliona Jevreja u Evropi, bombardovanje Pearl Harbor i američko bacanje atomskih bombi na Hiroshimu i Nagasaki, koje su istog momenta ubile preko 80,000 hiljada Japanaca i desetine hiljada poslije posto su bili izloženi radijaciji. Plus desetine hiljada koji su rodjeni poslije sa raznim vrstama rakova.
Ti si rođena ku4čina.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Ko može umanjivati tragediju opsade Sarajeva i rata u BiH osim onih koji bi to rado ponovili?
To zavisi od gledišta. Meni lično, glavni događaj prošlog veka bilo je moje rođenje.
Nedelja, oseti se proleće u vazduhu, zaboravi na mržnju, rat i frustracije, opusti se i skini mi se sa Sebastijana. Lep pozdrav!
@Tango Prije nastanka modernog oružanja opsade su se sastojale od vrlo malo borbe već uglavnom blokade snabdijevanja i čekanja ko će prije popustiti od gladi. Tokom opsade Sarajeva pored blokada i trovanja voda, žestoke borbe su se odvijale svaki dan, milioni projektila i bezbroj metaka su ispaljeni na grad. Sigurno najgora u modernoj a i jedna od najgorih opsada u historiji čovječanstva ikako
to je sramota za medjunarodnu zajednicu.