Stranka za BiH u Potocima
0

"Imamo ljude, dajte nam priliku"

FENA
Kandidati Stranke za BiH na predstojećim Općim izborima za sve nivoe vlasti s područja Hercegovačko-neretvanskog kantona predstavili su se sinoć ne predizbornom skup te stranke u Domu kulture u Potocima kod Mostara.

Kandidat na listi za Skupštinu HNK Mirsad Kuko kazao je kako je Stranka za BiH u proteklom razdoblju puno više uradila nego što se to zna, s obzirom na izrazitu nesklonost medija da se te činjenice prenesu u javnost.

Kandidatkinja na listi za Skupštinu HNK Snježana Milavić pozvala je građane da izađu na izbore i svoj glas daju ženama i mladima.

Predsjednik Kluba Bošnjaka u Skupštini HNK i kandidat na listi za tu skupštinu Arif Jelovac govorio je o velikom broju rezultata ostvarila u protekle četiri godine na području HNK.

Jelovac je spomenuo, među ostalim, Zakon o Vladi, kojim je spriječeno preglasavanje bilo kojeg naroda te realiziranje uvjeta da ministar i komesar policije ne budu iz istog naroda.

Nositelj liste za Skupštinu HNK Safet Omerović podsjetio je, među ostalim, na rezultate u oblasti zdravstvene zaštite, posebno djece, mladih i trudnica te na modernizaciju i opremanje medicinskih objekata na području HNK.

Kandidat na listi za Federalni parlament Adil Trgo istakao je kako je primarni cilj Stranke za BiH osiguranje zaposlenja za građane te naglasio kako je upravo zahvaljujući kadrovima Stranke za BiH Elektroprivreda Bosne i Hercegovine izrasla u respektabilnu kompaniju, što u ranijim mandatima nije bio slučaj.

Aktuelni ministar privrede u Vladi HNK i nositelj liste za Federalni parlament Esad Humo istakao je kako će se boriti za vraćanje ponosa i dostojanstva borcima te da će nastaviti borbu za privredu i poljoprivredu.

Nositelj liste za državni Parlament Veldin Ovčina pozvao je građane da izađu na izbore i svoje povjerenje poklone Stranci za BiH, koja to povjerenje neće iznevjeriti, jer ima projekte, rješenja i kadrove koji će to realizirati, saopćeno je iz Ureda Stranke za BiH.