{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Eliminacija siromaštva i nova radna mjesta najvažniji ciljevi"

S
15.9.2010. u 14:05
0
11
"Eliminacija siromaštva i nova radna mjesta najvažniji ciljevi"
0
"Eliminacija siromaštva i nova radna mjesta najvažniji ciljevi"
Eliminacija siromaštva i otvaranje produktivnih radnih mjesta nalaze se među glavnim ciljevima Stranke za BiH na predstojećim izborima, istaknuto je, između ostalog, na današnjoj pres-konferenciji Kantonalnog vijeća Mostar Stranke za BiH Hercegovačko-neretvanskog kantona, u prostorijama stranke u Mostaru.
Na konferenciji su predstavljeni neki od kandidata stranke za predstojeće izbore i to Veldin Ovčina za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, Esad Humo, koji je nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH iz HNK, kao i Arif Jelovac i Adis Bubalo, za Skupšinu HNK.

"Uzrok svih socijalnih problema u BiH je to što nema dovoljno produktivnih radnih mjesta, na čemu će Stranka za BiH insistirati u narednom periodu", istakao je magistar ekonomskih nauka, Veldin Ovčina.

On je dodao da Stranka za BiH ima rješenje kako ostvariti zapošljavanje stanovništva i to kroz ubrzana ulaganja u energetski sektor, industriju, cestogradnju i poljoprivredu.

Aktuelni ministar privrede u Vladi HNK, Esad Humo, inače ratni komandant Armije RBiH, težište svog izlaganja stavio je na težak položaj boračke populacije i ponižavajući odnos prema oslobodilačkom ratu uopšte.

"Borci su poniženi i posramljeni. 99% komandanata su proglašeni ili ratnim zločincima ili lopovima", akcentirao je Esad Humo, uz naglasak da će se Stranka za BiH zalagati za eliminaciju lažnog broja boraca, invalida i ostalih.

Arif Jelovac je istakao da se Stranka za BiH zalaže za uvođenje starosnih penzija za sve građane preko 65 godina, a u okviru reforme socijalnog sektora. On je podsjetio i da je Stranka za BiH u Mostaru, u saradnji sa mjesnim zajednicama, utvrdila socijalnu kartu građana u svim mjesnim zajednicama Gradskog područja Stari grad i najugroženijim kategorijama redovno pomaže dodjelom paketa hrane i higijenskih potrepština.

Adis Bubalo je još jednom podsjetio na ogromne mogućnosti ulaganja u elektro-energetske potencijale BiH, kojima se osigurava brzo zapošljavanje najmanje 50.000 ljudi u samom početku.

Zanimljivo je da oni koji su uz neviđenu medijsku hajku, prije samo dvije-tri godine, zaustavili realizaciju ovih projekata, danas ih imaju u svojim izbornim platformama, istakao je Bubalo i dodao da bi svi izgrađeni objekti ostali u vlasništvu države BiH.

Na današnjoj pres-konferenciji najavljen je centralni predizorni skup Stranke za BiH u Mostaru, koji će se održati u petak, 17. septembra u 19 sati, na Trgu Musala, na kojem će govoriti i predsjednik Stranke za BiH, dr. Haris Silajdžić, a uz predstavljanje svih kandidata stranke sa ovog područja, prisutne će zabavljati eminentna imena bh. estrade, Hanka Paldum, Mostar Sevdah Reunion i grupa Regina, najavljuju iz SBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: