Slavko Peričević
0

"Ilija Jurišić u zatvoru sanja da šeta Tuzlom"

Sarajevo-x.com
Sa press konferencije u Fondaciji (Foto: Tuzlarije.net)
Sa press konferencije u Fondaciji (Foto: Tuzlarije.net)
Već tri godine Ilija Jurišić nalazi se u beogradskom zatvoru. Tamo ga je krajem aprila posjetio član Upravnog odbora Fondacije "Istina Pravda Pomirenje" iz Tuzle Slavko Peričević, koji je na današnjoj konferenciji za medije kazao da mu je Jurišić priznao kako sanja da šeta Tuzlom.

Peričević je prenio i to da Jurišić živi u svojevrsnoj izolaciji, te se raspitivao o svemu, javlja portal Tuzlarije.net.

Jurišić je u zatvoru smješten sa još sedam osoba, svaki dan ima pravo da pola sata ide u šetnju, te da je od ranije narušenog zdravlja.

Sinan Alić, predsjednik Fondacije kazao je da za advokatske troškove za period od 22. avgusta 2009. do 23 aprila 2010. treba platiti više od 10 hiljada eura.

"Fondacija ne raspolaže novcem kojim može isplatiti advokate. Za sada je premijer FBiH Mustafa Mujezinović obećao 10.000 KM, a toliko je odobrila i Vlada Tuzlanskog kantona", kazao je Alić.

Jurišića je, podsjetimo, Okružni sud u Beogradu prvostepenom presudom osudio na 12 godina zatvora zbog kako se navodi u presudi, upotrebe nedozvoljenih sredstava borbe iz člana 148 stav 2.