|

Ili Vijeće ministara ili vanredni parlamentarni izbori

Ili Vijeće ministara ili vanredni parlamentarni izbori
0
S
SRNA
13.11.2011. u 17:14
24
komentara
0

dijeljenja
Ili Vijeće ministara ili vanredni parlamentarni izbori
Evropski pokret u BiH najavio je da će, ukoliko u najskorije vrijeme, najkasnije do polovine decembra, ne dođe do formiranja Vijeća ministara BiH, pozvati domaće odgovorne institucije, visokog predstavnika i međunarodnu zajednicu da zajedno sa lokalnim izborima, za jesen 2012. godine raspišu vanredne parlamentarne izbore.
"Pozivamo političke partije koje su na oktobarskim izborima 2010. godine zadobile povjerenje naroda, da ozbiljno i odgovorno priđu problemu formiranja Vijeća ministara, što je jedan od preduslova za nastavak procesa integracija u EU", saopšteno je iz ove organizacije.

Ova organizacija je pozdravila formiranje vlasti u Srednjobosanskom kantonu i nedavni poziv predsjednika HDZ 1990 Bože Ljubića na ponovno okupljanje političkih lidera 17. novembra o nastavku dijaloga u vezi sa formiranjem Vijeće ministara BiH.

Evropski pokret pozdravlja princip dijaloga i rješenja, koja su zasnovana na realnim, mogućim i funkcionalnim osnovama, te na izbornoj volji građana na posljednjim izborima.

Evropski pokret navodi da niko nema pravo da pod bilo kojim izgovorima uzurpira i uništava pravo na bolju i sigurniju budućnost svih građana BiH.
Prijavi grešku


Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...