Vlada KS dala saglasnost
1

Igor Kamočaji novi direktor JU Služba za zapošljavanje KS

FENA
Igor Kamočaji
Igor Kamočaji
Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici dala saglasnost Upravnom odboru JU "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" da se Igor Kamočaji, profesor filozofije i sociologije, imenuje za direktora te ustanove, te da se prof. dr. Samir Čaušević imenuje za dekana Fakulteta za saobraćaj i komunikacije u Sarajevu.

Na sjednici je donesena Odluka kojom se ne daje saglasnost UO Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu da se prof. dr. Nedžad Korajlić imenuje za dekana ovog Fakulteta jer procedura za izbor i imenovanje dekana Fakulteta nije provedena u skladu s relevantnim zakonskim i podzakonskim aktima.

Upravnom odboru je naloženo da poništi stari i objavi novi konkurs za imenovanje dekana, u skladu sa zakonskim procedurama, saopćila je danas Pres-služba Kantona Sarajevo.

Vlada se upoznala i s rješenjem Kantonalog suda u Sarajevu kojim je odbačen Zahtjev Muharema Avdispahića za zaštitu sloboda i prava pojedinaca zajamčenih Ustavom FBiH, a u postupku protiv Vlade KS radi poništenja Odluke o nedavanju saglasnosti na imenovanje Avdispahića na poziciju rektora Univerziteta u Sarajevu.

Za zlatne olimpijske momke i upravu bh. reprezentacije u sjedećoj odbojci Vlada Kantona Sarajevo je danas izdvojila 85.000 KM.