Komentari (0)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ZIVJELA ZIVJELA BOSNAA!!!!
koja smo mi svi gamad. svi smo mi isti. Tema je o auto putu a vidi na sta je izasla.Jadni bili nikad necete shvatiti da nas samo zavade ovi politicari i lopovi koji su sve pokrali, dok mi klrepajemo od gladi. MA TREBA NAM NEKO ATOMSKU BACITI U SRED BOSNE I HERCEGOVINE DA NAS SVE POBIJE, KAD SMO TOLIKO GLUPI I NAIVNI, KAD SE NEZNAMO PROBUDITI I RECI GOSPODI POLITICARIMA"E DOSTA JE KRADJE BILO, I OD SAD MI VLADAMO" I TREBA IH DOBRO IZDEGENECITI. ALI NEMOZEMO SE MI NIKADA OPAMETITI, ZATO ATOMSKA PA NEKA NEKE NOVE GENERACIJE IZ POCETKA POCMU I ONDA NEKA SE ZOVU ATOMCI UMJESTO SRBI MUSLIMANI I HRVATI. JADNI MI, NIKAD PAMETI NECEMO DOCI DOK SE OSTALI BOGATE I LOVU PERU. MA KOME TREBA AUTO PUT...MA TREBA NAM NEKO SVE SRUSITI.....EHHH
nemojte se brinuti auto-put 5c ce samo nese firme da rade i tako mora biti ili nece se ni pravit. Pa nismo mi "hajvani" da dozvolimo da nam dusmani uzmu pare i sa tim parama placaju predizborne kampanje koje imaju cilj da i ovo sto smo krvlju odbranili u miru pokore. Prosla su vremena kadsu oni odlucivali a sad odlucujemo mi.
Idi cuvaj hajvan, prdezu! Pametnije je. Valja ti prezimiti u tim gudurama.
ZA PLAVOKOSOG BOSANSKOG MUSLIMANA... Brate moj SRBINE, ja sto me ovako naruzi??? Skoro da si me uvrijedio sa svojom teorijom kako mi SRBI imamo vise turske krvi nego srpske, ali si napravio jedan mali lapsus (za nepismene_previd) kada si rekao da su se vase plavokose prababe i prasestre spasile tako sto su PRESLE NA ISLAM??? NE CINI LI TI SE DA SI TI TO PRIZNAO DA SI NEKADA U ISTORIJI POVIJESTI ILI HISTORIJI BIO SRBIN PA SI PRESAO NA ISLAM I OSTAO PLAVOKOS??? PA ZAR TO NE DOKAZUJE DA U TEBI (ODNOSNO U MUSLIMANIMA) IMA VISE SRPSKE NEGO TURSKE KRVI...? HAJDE OPROSTENO TI JE VRATI SE GENIMA KAD SI KONACNO SHVATIO I PRIZNAO KO SI... TO JE DOBAR PUT I ZA OSTALE..
srbine jade jadni kome se ti obracas pa vidis li maloumnice da si jedini ovdje, mrs odavde na neku vlasku stranicu ako takva uopce postoji u sto sumnjam nepismeni mediokritetu
Auto-put 5C kroz BiH = protok informacija, edukacija, nova radna mjesta, strane investicije, prosperitet, koridor na kojem ce se zaraditi i prodrijeti u Evropu... Mislite li zaista da ovo sve odgovara trojstvu sda-sds-hdz???!!! Naravno da ne odgovara jer bi sve gore navedeno odvuklo paznju gradana i naroda u BiH od kretenizama kojima trojstvo drzi narode u torovima!! I tada njih ne bi bilo NIGDJE na mapi!!! Informisan, edukovan, prosperitetan, obrazovan i nadasve narod koji misli svojom glavom nikako ne odgovara svetom trojstvu i njihovim satelitima u obliku vjerskih zajednica!!!
Sacuvaj me boze ovakvih primitivaca koji sa jedne teme koju ne poznaju zaglibe i nacionalisticko prepucavanje i primitivizam... nego da se vratimo na pocetnu temu. Cijeli problem oko izgradnje auto-cesta u BIH nije u Bosmalu ili hrvatskim firmama, vec u (ne)sposobnoj bh. Vladi koja nije u stanju napraviti pocetni koncept izgradnje, a kamoli dokumentaciju, projekat, natjecaje itd. Svi moramo kao prvo shvatiti da BIH nema novca (ima ga ali je zavrsio u drugim dzepovima) pa ne moze samostalno graditi kompletne dionice. Izmisljotina koja se ovdje provlaci da ce nam Hrvatska graditi ceste ne stoji. Hrvatska ima strateski interes da se auto-cesta sava-metkovic, kao samo jedan dio ceste budimpesta-ploce napravi sto prije na ovaj ili onaj nacin, jer bi se naglo povecao promet u plocanskoj luci, a veliki efekat bi se ispoljio u hrvatskom turizmu. Ko ce graditi ovu cestu stvar je uvjeta koji sami postavimo a ne nekog diktata. takodjer treba razlikovati izradu projektne dokumentacije od samih radova. najbolje bi bilo da domace firme i instituti naprave dokumentaciju i izgrade cestu, ali drzava nema para da ih financira. dakle, najverovatnije ce nositelj radova na izradi dokumentacije i izgradnji biti strana firma. Stavljam naglasak na rijec nositelj, jer bi trebalo uvjetovati da podizvodjaci u oba projekta budu domace firme i instituti. Tako bi se znacajan dio stranog novca slio u domace ruke. Dakle nositelj posla ili koncesionar ce donijeti know-how, a mi cemo raditi. s druge strane, nasa dobit je dugorocna jer ce se kraj auto-ceste, izgraditi restorani, moteli, pumpe, prodavnice itd, a da ne spominjem ostale privredne sektore. Ako mozda nekog zanima i da smanjim domace neutemeljene frustracije, hrvatske firme do sada nisu radili jos na nijednom KM nasih auto-cesta, dok smo mi jesmo na njihovim. Naime tokom cijele izgradnje auto-cesta u Hrvatskoj, fali domacih radnika, pa veliko broj bh. gradjevinaca i firmi ide u hrvatsku. Takodjer prije 2 mjeseca bosanska firma Hidrogradnja je pobijedila na natjecaju u sklopu gradjevinskog konzorcija i ucestvovat ce u izgradnji jedne dionice auto-puta zagreb-rijeka. jos bih htio prokomentirati Sanaderovu budalastinu oko gradnje mosta klek-peljesac. Svi relevantniji strucnjaci preporucuju izgradnju auto-ceste u zaledju, kako se jadranska obala ne bi do kraja unistila, tako da Sanaderova zadnja prica sluzi kao i uvijek za odvlacenje paznje Hrvata od realnih problema. Zato dragi moji Bosanci i Hercegovci, bilo bi bolje da svoju energiju ne ulazete u nepismena prepucavanja, vec na provjeru novcanog stanja u svom novcaniku i poboljsanju istog...
Tek toliko da kazem da razlog sto se ne pravi koridor 5c je u tome sto su srbi uvjetovali izgradnju auto-puta time da se prvo treba napraviti koridor Banja Luka - Bosanska Gradiska, pa bi oni tek poslije izgradnje tog koridira (k'o fol) podupirali izgradnju koridora.
Jest' vala i SRBINJE je SRBINJE, aman zaman ima i 7 i 8 godina. A prije toga je bilo FOCA. Tako ga turci aminovase i tak'og postrojise. A prije toga nije nicega ni bilo. Par satora i poneka pojata. Nego o cem' smo mi ono poceli pricat'. Bogm' ubio ako znam. A ja! O nakvoj cesti.
Ma znao sam ja da on zivi u Sarajevu. A uvijek moze otici i na Pale i u Beograd. Ali nece legenda. Pa mu 'nako vuna zbog svega toga.
Srbin, pogledaj komentare za Islamski centar u Ljubljani. Ukucaj pojam "Islamska zajednica" u trazi pod vjestima. Pa da vidimo sta mislis.
Srbine cudi me da ti nisi citao Biljanu Plavsic. I ona pise o praksi prima nocta, kojom su Turci podvrgavali nemuslimanske zene. Svaka Srbkinja morala je da spava sa turcinom prije nego sto joj se dozvoli da se uda. Jedini nacin da se to izbjegne bilo je da se predje na Islam. Zene cije familije su presle na islam nisu tome podvrgavane, jer se njihova cestitost morala postovat. Zato mozete vidjet azijatske rasne karakterisike u Krajisnikovim obrvama, u Karadzicevoj faci, Mladicevom stasu (pravi Turcin mal a debel), po patriarhu Pavlu (isti Osama), po Vuku Karadjicu (isto neki sitski hodza). Pogledaj malo i u svojoj familiji. Jelde da ti je stara runjava, ima brcice. A kad zapadnjaci vide Srebrencanske muslimane na televiziji, onako plave. Kako tamnoputi cika Mladic djeli bonbone plavokosoj muslimanskoj djeci, onda zapad mora bit na nasoj strani, iako su im make u dimijama. Ja zivim na zapadu. Zapadnjacima nije vjera vazna, nek si ti samo plav. A ja hvala Bog, i musliman i plavokos, kao i svi moji. A i osunecen ko i svi ostali amerikanci. Zato nas Hitler nije ubijo nego vas jer ste garavi. Onda i ismijavaju se kako vam je glupa i vasa muzika. Bila reprtaza na CNN o vasem turbofolk i o Ceci. Kazu muzika podsjeca na Indijske Baliwood mjuzikle(joj bruke porede vas sa ciganima). A i oni Albanci su plavokosi.(Albino od Latinskog bijelo, dok srb na Farsi jeziku sto se govori u Iranu i Afganistanu znaci prijatelj/saveznik(za ovo vidi "Bosnia;A Short History" by Malkom Noel. to se cita na Americkim fakultetima kao obavezno nastavno stivo))Sva ona djeca plava u kolonama bjezeci sa Kosova. To je i dirnulo zapadnjake da vide plavu djecu kako bjeze od garavih srbskih cika. Zato su vas bombardovali.
Odgovor Srbinu Sta mislis ti papak kad su turci dosli na Balkan jeli tada bilo prezervativa i antibejbi pilula. Nije jelde.Kladim se da si crn ko ugarak. Vi srbi ste iskompleksirani zbog toga sto svi vi ili vecina ima turske gene jer su vam Turci jebali redom i sto imalo lici na zensko. Ti Srbine si pola Turcin . Ako ne vjerujes malo se raspitaj kod starijih Srba i malo razmisli o tome. To da su nas poturcili je sasvim normalna stvar jer svaka imperija je to u proslosti radila ali nam makar nisu jebali Nene.
Ja sam zato da opet zaratimo